Brussel·les

Brussel·les acusa Gazprom d'abús de domini al mercat europeu del gas

La Comissió Europea amenaça amb multes milionàries el gegant energètic rus, que subministra el 30% del gas que es consumeix als països de la UE

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea (CE) acusa de manera oficial l'empresa russa Gazprom per un suposat abús de la seva posició dominant als mercats de subministrament de gas a Europa central i oriental. Gazprom incompleix la legislació comunitària perquè "ha buscat una estratègia global per dividir els mercats de gas" en aquella zona. La investigació de la CE assenyala que l'empresa va reduir la capacitat dels seus clients de revendre el gas a altres països, i això hauria pogut permetre a la multinacional russa cobrar "preus injustos en alguns estats membres". La comissió l'amenaça amb multes milionàries.

Brussel·les investiga Gazprom des de l'any 2012 per acaparar la distribució de gas -el 30% del gas consumit a la UE-, obstaculitzar la competència i establir uns preus excessius. Les dues parts havien intentat negociar un acord, però les converses es van trencar després del conflicte de Crimea, el març de l'any passat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut