Londres

British Airways anuncia que busca aliats per adquirir Iberia

L'aerolínia britànica British Airways (BA) ha confirmat que ha iniciat contactes amb altres socis capitalistes per llançar conjuntament una oferta pública d'adquisició, una opa, per Iberia. L'anunci l'ha fet la mateixa companyia en un comunicat davant la possible opa que podria llançar el grup nord-americà Texas Pacific Group sobre l'aerolínia espanyola.

Actualitzat
British Airways, que posseeix una participació del 10% d'Iberia, ha afegit que descarta l'opció de llançar una oferta en solitari. Segons ha assenyalat l'aerolínia anglesa, British Airways "encara no ha pres una decisió definitiva" sobre el futur de les seves accions a Iberia i continua examinant nombroses opcions, una de les quals inclou desfer-se de la totalitat de la seva participació en l'aerolínia espanyola.

El passat 30 de març el fons d'inversió Texas Pacific Group va sol·licitar informació "corporativa, comptable, fiscal i legal" a Iberia per al possible llançament d'una opa sobre la totalitat de les accions de l'aerolínia espanyola a 3,60 euros per títol. A finals de març, British Airways va nomenar el banc suís d'inversions UBS perquè l'assessorés sobre la conveniència d'una opa sobre Iberia.

A la borsa espanyola, l'anunci de British Airways s'ha rebut favorablement, amb un augment de l'1,01%.
Anar al contingut