Dylan, durant un concert a Anglaterra l'any 2012 (Reuters)
Dylan, durant un concert a Anglaterra l'any 2012 (Reuters)

Bob Dylan rebrà aquest cap de setmana el Premi Nobel de Literatura

L'Acadèmia Sueca ha anunciat que dissabte o diumenge es reunirà amb el cantautor aprofitant que aquests dies actua a Estocolm

RedaccióActualitzat

L'Acadèmia Sueca ha anunciat que es reunirà amb el cantautor aprofitant els seus concerts a Estocolm. La secretària de l'Acadèmia ha informat que l'acte serà íntim, sense presència de mitjans.

Bob Dylan rebrà la medalla i el diploma de Premi Nobel, però no s'espera que pronunciï cap discurs, una acció necessària per rebre els 840.000 euros de dotació del premi. L'Acadèmia espera que enviï una gravació abans del termini, com va fer Alice Munro quan el va guanyar el 2013. 

La notícia arriba 24 hores després que la mateixa Acadèmia comuniqués que continuava sense rebre notícies de Bob Dylan, i recordava que, si no pronunciava un discurs abans del 10 de juny, no rebria l'import econòmic corresponent al premi. La concessió del Nobel posarà fi a un serial que ha durat gairebé mig any, des que l'Acadèmia ho va anunciar i després de revelar que no havia aconseguit contactar amb ell. Finalment, a la cerimònia de lliurament, al desembre, Dylan va enviar un discurs d'agraïment que va ser llegit per l'ambaixadora nord-americana a Suècia.

Cronologia d'un Premi Nobel

13 d'octubre del 2016L'Acadèmia anuncia el Premi Nobel de Literatura a Bob Dylan per "haver creat noves expressions poètiques dins de la gran tradició de la cançó americana". És el primer músic de la història que el guanya.

18 d'octubre del 2016: L'Acadèmia desisteix d'intentar parlar amb ell per comunicar-li el premi. Dylan continua amb la seva gira sense fer-hi cap referència. 
 
28 d'octubre del 2016: Dylan finalment es pronuncia a una entrevista al diari "The Telegraph" i accepta el premi, però no aclareix si l'anirà a recollir. 

16 de novembre del 2016: L'Acadèmia anuncia que Dylan no assistirà a la cerimònia perquè té altres compromisos que ho fan impossible

10 de desembre del 2016: Dylan envia un discurs d'agraïment que a la gala llegeix l'ambaixadora nord-americana a Suècia. Patti Smith fa una emotiva versió de  "A Hard Rain's a-Gonna Fall". 
 
28 de març de 2017:  Aprofitant la seva imminent visita a Estocolm, l'Acadèmia avisa que no ha rebut notícies seves i que té temps fins al 10 de juny per llegir un discurs, si és que vol rebre l'import econòmic del premi. 

 

Anar al contingut