La comparsa dels nans vells en ple ball al mig de la plaça Sant Pere, aquest dijous al matí. Pla general. Imatge de 26 de maig de 2016 (Horitzontal).
La comparsa dels nans vells en ple ball al mig de la plaça Sant Pere, aquest dijous al matí. Pla general. Imatge de 26 de maig de 2016 (Horitzontal).

Berga salta la primera Patum de Lluïment aliena a la polèmica per la plantada de l'equip de govern a l'església

Actualitzat

ACN Berga.-La plaça de Sant Pere de Berga ha esclatat un any més amb les primeres notes de Patum. Centenars de berguedans han saltat aliens a la polèmica per la plantada de l'equip de govern a l'església. Els sis regidors de la CUP han acompanyat la comitiva a la missa prèvia a la celebració, però s'han quedat a les portes de l'església i no han assistit a l'ofici, un acte que l'oposició ha volgut escenificar deixant el primer banc buit. La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha defensat la decisió del govern municipal i ha recordat que "la institució és aconfessional, nosaltres representem el poble i el poble està en ple a la plaça". La Patum d'aquest any es preveu més concorreguda pels actes de celebració dels 150 anys dels gegants vells i els 125 dels gegants nous, entre els quals hi ha el salt a ritme de Bruce Springsteen del diumenge al vespre.

La primera Patum de Lluïment ha començat aquest dijous al migdia amb un quart d'hora de retard, però sense els habituals xiulets de la gent per la demora. Centenars de patumaires han esclatat un any més amb les primeres notes de Patum. A la plaça, la gent estava ansiosa per començar a saltar i, a diferència de l'interior de l'església, s'han sentit pocs comentaris per la plantada del govern municipal de la CUP a la missa prèvia a la Patum de Lluïment. Tal com ja havien anunciat, els sis regidors cupaires han quedat a les portes del temple, un gest que l'oposició ha volgut escenificar deixant el primer banc buit. En relació a aquest fet, la regidora de Patum, Mònica Garcia, ha dit que espera que "no es faci un ús partidista" de la seva decisió de no assistir a l'ofici. Garcia creu que el gest de deixar el primer banc buit "es pot entendre com una crida d'atenció o com una denúncia que nosaltres no siguem allàEls actes de Patum van començar aquest dimecres al matí amb la tradicional passada. Al vespre, els salts de maces, guites i gegants davant els domicilis de les autoritats locals es van allargar fins les cinc de la matinada. Aquesta nit però, s'espera l'arribada massiva de gent per saltar la Patum Completa i l'esperat salt de Plens.Pel que fa a les incidències registrades fins ara, els Mossos d'Esquadra han fet 223 proves d'alcoholèmia, set de les quals han donat positiu. A més, la Creu Roja ha realitzat 29 assistències, una de les quals ha hagut de ser derivada a l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga. Pel que fa al control de bars il·legals, s'han dut a terme inspeccions en establiments públics de tota la ciutat, que han acabat amb l'aixecament de set actes i un expedient sancionador. Una Patum més concorreguda Els actes de celebració dels 150 anys dels gegants vells i els 125 dels gegants nous fan preveure més afluència de gent durant aquesta Patum, especialment diumenge, quan la comparsa preveu saltar a ritme de la cançó 'If I should fall behind' de Bruce Springsteen. Una de les principals crítiques que se solen fer a les comparses de Patum és que són molt tancades i reservades. Precisament per trencar amb això, el portaveu dels gegants, Pere Gendrau, ha explicat que "enguany s'ha intentat proposar tot un conjunt d'actes no només en clau interna, sinó intentant que la ciutadania en general es pugui sentir la comparsa com a seva".

Anar al contingut