Aznar en un moment de la seva intervenció.
Aznar va rebre sobresous del partit, segons Bárcenas.
Madrid

Bárcenas declara que Aznar va cobrar sobresous en despeses de representació, segons "El País"

"El País" publica aquest divendres tots els detalls dels sobresous que, segons el diari, va rebre l'expresident del govern espanyol i del PP José Maria Aznar. Aquest rotatiu informa que l'extresorer del partit Luis Bárcenas va declarar davant el jutge que els populars van pagar aquests sobresous a Aznar com a despeses de representació, una pràctica que, segons el diari, s'estenia també a la cúpula del PP.

RedaccióActualitzat
L'expresident del govern espanyol i del PP José Maria Aznar hauria rebut sobresous del seu partit en concepte de despeses de representació, segons publica "El País". Així ho va declarar l'extresorer dels populars Luis Bárcenas davant el jutge Pablo Ruz. Segons Bárcenas, aquests sobresous els cobrava també la cúpula del PP, s'abonaven cada mes, incloïa pagues extra i tributaven a un 21%. Aznar va ingressar aquests diners abans de la seva arribada al poder, al 1996, a més del seu salari com a diputat.

El diari informa que, segons la comptabilitat oficial del PP enviada pel partit a l'Audiència Nacional, els pagaments mensuals dels populars a José María Aznar el 1990 van pujar a 500.000 pessetes, una xifra que es va doblar al juliol i al desembre, com si fos una paga extraordinària. En total, l'expresident del govern espanyol hauria cobrat aquell any 42.000 euros, uns set milions de pessetes en sobresous, una quantitat que va anar augmentant en anys successius.

"El País" assenyala que aquesta pràctica dels sobresous també es va aplicar a altres dirigents que van ocupar en aquell temps els principals càrrecs del partit com Javier Arenas, Ángel Acebes, Ana Mato, Jesús Sepúlveda o Cristóbal Montoro.
Anar al contingut