Barcelona

Barcelona invertirà 400.000 euros per preparar la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, destinarà 400.000 euros a la creació de l'Oficina Tècnica Barcelona Pirineu 2022, que desenvoluparà la candidatura de la capital catalana als Jocs Olímpics d'Hivern, segons el primer informe presentat el 13 de gener i que es debatrà en ple municipal el 5 de febrer. Aquest informe, elaborat per l'Institut Barcelona Esports, ha agafat com a models els documents del Comitè Olímpic Internacional per a candidatures i aspirants, i les memòries dels jocs de Nagano del 1998, Salt Lake City el 2002 i Torí el 2006. També ha utilitzat qüestionaris i dossiers de les candidatures presentades per al 2010 i el 2014, entre les quals s'inclou Jaca, competidora directa de Barcelona pels Jocs del 2022.

Actualitzat
Inicialment, el projecte preveu crear en les seves primeres fases una Comissió de Coordinació Municipal presidida pel primer tinent d'alcalde, Carles Martí, de qui dependrà l'Oficina Tècnica i la Comissió de Seguiment, formada per representants de tots els grups i institucions que donen suport a la candidatura. A banda d'això, també planteja la possibilitat d'organitzar consultes populars i un concurs per crear el logotip oficial dels Jocs.

Per l'Ajuntament és prioritari aconseguir el consens i el suport institucional per tirar endavant el projecte. L'informe també apunta que les assignatures pendents per millorar la posició de Barcelona són el transport, les infraestructures i la creació de seus adaptades.

El Pirineu té 22 estacions d'esquí, tot i que la més propera, la de Masella, es troba a gairebé dues hores de Barcelona. En aquest sentit, l'informe indica que caldrà fer una gran inversió, sobretot en infraestructures al Pirineu per poder cobrir la demanda de places hoteleres i serveis.

La ciutat comtal disposa de diferents edificis a l'àrea de l'Anella Olímpica, utilitzada el 1992, que podrien ser molt útils per als nous Jocs. L'Estadi Olímpic Lluís Companys té capacitat per a 65.000 espectadors, i el Palau Sant Jordi, amb 12.500 places, es podria utilitzar per a esports de gel. A més, l'alcalde també espera que el FC Barcelona construeixi una nova pista de gel.

Segons l'Ajuntament, la part més complicada de ressoldre és la dels desplaçaments entre la capital catalana i el Pirineu, que es preveu fer fonamentalment en transport públic. L'informe, però, assegura que aquests Jocs suposen l'oportunitat perfecta per millorar les conexions entre Barcelona i el Pirineu.

De moment, es descarten les estacions d'Andorra i França com a seus principals, però es valoren com a possibles espais d'entrenament.

La candidatura de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2022 es designarà oficialment l'octubre del 2013, i l'elecció final de la seu serà al juny del 2015.

Anar al contingut