La placa amb el nom de Fernández Díaz, i el mateix lloc sense la placa (@GuanyemBDN)
La placa amb el nom de Fernández Díaz, i el mateix lloc sense la placa (@GuanyemBDN)
Badalona

Badalona retira una placa dedicada a Fernández Díaz "per les víctimes del Tarajal"

L'exalcalde de la ciutat Xavier García Albiol ho ha qualificat de "mesquí" i ha acusat el govern municipal d'actuar basant-se en "l'odi i la venjança"

Actualitzat

L'Ajuntament de Badalona ha retirat aquest dimecres la placa que el consistori va dedicar a l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per la inauguració de les obres al passeig Marítim quan Xavier García Albiol era l'alcalde. La formació majoritària de l'equip de govern, Guanyem Badalona, ha informat a través d'una piulada que retirava la placa "per les víctimes del Tarajal i tothom qui mor al Mediterrani".

 

El 6 de febrer de 2014, 15 immigrants subsaharians van morir quan intentaven entrar a Ceuta. La setmana passada, l'Audiència de Cadis va ordenar reobrir el cas, que investiga la intervenció de la Guàrdia Civil, que va fer servir material antidisturbis per evitar que els homes arribessin a la costa.

L'exalcalde de la ciutat Xavier García Albiol ha qualificat de "mesquí" el fet de retirar la placa i ha acusat el govern municipal d'actuar basant-se en "l'odi i la venjança". El cap de l'oposició a Badalona ha criticat que la retirada s'hagi fet enviant una brigada municipal, en plena onada de fred i a primera hora del matí, "perquè els veïns no els increpin".

Quatre dies després que el Canal 33 estrenés en televisió del documental "Tarajal", Albiol ha emmarcat l'emissió en una "estratègia" de TV3 per ser "la principal eina del procés independentista".

Anar al contingut