Captura del comunicat de José María Aznar arran de la defunció de Rita Barberá
Captura del comunicat de José María Aznar arran de la defunció de Rita Barberá

Aznar lamenta que Barberá hagi mort "exclosa del partit al qual va dedicar la vida"

L'expresident espanyol considera que la figura de la senadora i exalcaldessa és "inqüestionable" al PP

RedaccióActualitzat

Entre les mostres de condol per la mort sobtada de la senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá, destaca la de l'expresident espanyol José María Aznar. En un comunicat, ha lamentat que hagi mort "havent estat exclosa del partit al qual va dedicar la seva vida".

Amb aquestes paraules, es pot entendre que a Aznar no li ha agradat com ha gestionat el PP la situació de Barberá, que va deixar el PP el setembre passat, després de quaranta anys, investigada per presumpte blanqueig de capitals.

Aznar ha considerat que la figura de Barberá és "inqüestionable" al PP i la defineix com una "espanyola orgullosa de ser-ho i una valenciana que va treballar més de trenta anys per a la seva terra i per Espanya. L'expresident espanyol lamenta que Barberá no hagi pogut netejar el seu nom. 

"Lamento que hagi mort abans de veure arxivada la causa oberta contra ella i, amb això, restablert el bon nom que per mi sempre va tenir".

Tant el president del PP, Mariano Rajoy, com la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, van defensar Barberá molt temps. Al final, però, Barberá es va donar de baixar del partit per la pressió de la cúpula davant del setge judicial i amb la necessitat d'evitar un vincle amb un presumpte cas de corrupció en plenes negociacions per a la investidura de Rajoy.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut