Lliçà de Vall

Avui quedarà vist per a sentència el judici contra el mosso acusat de matar la dona i la sogra a Lliçà de Vall

Últim dia de judici pel mosso d'esquadra acusat de matar la seva dona i la seva sogra el 2004 a Lliçà de Vall. Avui s'han de presentar les conclusions, l'endemà que el jutge va autoritzar el visionat d'una de les proves més controvertides: una recreació animada del crim feta pels Mossos d'Esquadra a partir de les seves investigacions. El magristrat, però, va denegar com a prova un document Power Point en què els mateixos Mossos relataven com s'haurien comès els crims, i els va cridar l'atenció en considerar que s'havien excedit en les seves funcions en aquest cas. Un cop acabat el judici, el jurat popular s'haurà de reunir i emetre un veredicte.

Actualitzat

Avui ha de quedar vist per a sentència els judici contra Josep Lluís Rua, el mosso d'esquadra de Lliçà de Vall acusat de matar la seva dona i la seva sogra fa dos anys.

En la sessió d'ahir, el jurat popular va poder veure diversos clips que mostren la reconstrucció animada que els Mossos d'Esquadra han elaborat a partir de la investigació. La defensa de Rua havia demanat que no es mostrés la prova perquè ja s'havia difós als mitjans de comunicació i el jurat l'havia vist prèviament. El jutge, però, en va autoritzar el visionat en considerar que s'havia acceptat com a prova documental durant la instrucció.

En canvi, per una altra de les proves informàtiques que es van presentar ahir durant el judici, el jutge Fernando Valle va cridar l'atenció als Mossos d'Esquadra, perquè va considerar que s'havien excedit i havien arribat a conclusions. En aquest sentit, el magistrat va acusar els Mossos d'extralimitar-se en les seves funcions i no va permetre que el jurat veiés aquesta prova. En concret, es tractava d'un document Power Point que ajuntava les imatges de la reconstrucció dels fets amb textos associats.

La fiscalia demana 50 anys de presó per a Josep Lluís Rua per dos assassinats amb l'agreujant de parentiu, comesos el maig del 2004 a casa seva, a Lliçà de Vall.

Anar al contingut