Barcelona

Ares diu que la desaparició de De Juana és per falta de control d'Irlanda

El conseller d'Interior del govern basc, Rodolfo Ares, ha afirmat que l'"aparent fugida" de l'expres etarra Iñaki de Juana Chaos es deu "segurament al fet que no hi ha hagut prou control durant la seva estada" a Irlanda. En la seva intervenció al Fòrum Europa a Barcelona, Ares ha assenyalat que el govern espanyol i el basc han de procurar localitzar De Juana "com més aviat millor i seguir intentant portar-lo a Espanya", com es va fer "quan era a Irlanda".

Actualitzat
"Quan sapiguem on és no dubtin que el govern tramitarà les peticions oportunes perquè se'l pugui portar a Espanya i respongui davant la justícia", ha asseverat el conseller d'Interior basc.

Segons una portaveu de l'oficina del Cap de la judicatura nord-irlandesa, De Juana Chaos fa més d'un mes que incompleix l'obligació de presentar-se diàriament en una comissaria d'Irlanda del Nord, on té la residència habitual.

Sobre el cas de l'expres etarra, requerit per la justícia espanyola, el vicepresident tercer del govern, Manuel Chaves, ha recordat que el govern en va demanar al moment l'extradició, tot i que "hi va haver un recurs que encara no s'ha resolt".
Anar al contingut