El lloc web de la Casa del Rei, no disponible aquest dimarts a la nit
El lloc web de la Casa del Rei, no disponible aquest dimarts a la nit

Anonymous afirma que ha atacat la pàgina web de la Casa del Rei

El grup d'activistes continua amb la seva operació Catalunya l'endemà d'atacar el lloc web del CNI

RedaccióActualitzat

El grup d'activistes cibernètics Anonymous continua amb la que han anomenat operació Catalunya. En el que ha qualificat com "la segona fase" de l'operació, Anonymous ha anunciat que ha fet caure el lloc web de la Casa del Rei, que aquest dimarts a la nit no era consultable des de diversos llocs.

 

 

Aquest atac arriba després que aquest dilluns ataquessin el lloc web del CNI, el Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol, i que aquest cap de setmana caiguessin diversos llocs web d'institucions públiques i privades.

 

 

Aquest dilluns els activistes asseguraven des de Twitter que "no pararan d'atacar les institucions espanyoles mentre hi hagi presos polítics", en referència als líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats a Soto del Real:

 

També Tourspain, la CNMV i correus i telèfons del govern espanyol

El web del CNI, que es va poder recuperar poca estona després de la caiguda, no va ser l'únic. També van atacar aquest dilluns el web de Turespaña o Tourspain.es, l'organisme públic de l'estat espanyol dedicat al turisme. A dos quarts de deu del vespre ja tornava a estar operatiu.

A més, els activistes van aconseguir divulgar correus electrònics i telèfons de membres del govern, en el que van qualificar l'inici de la fase 2 de l'operació Catalunya:

 

A última hora de dilluns van anunciar que també havien aconseguir fer caure el lloc web de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, la CNMV:

 


 

 

El TC, el PP i la Fundació Francisco Franco, també afectats

Anonymous va posar en marxa la seva particular operació Catalunya aquest cap de setmana, i les primeres víctimes van ser llocs web d'institucions públiques. Dissabte va ser el del Tribunal Constitucional i el dels ministeris d'Economia, Foment i Justícia.

També en van tombar d'entitats privades: el del Partit Popular, el de la Banca March i el de la Fundació Francisco Franco. Molts d'aquests webs van trigar hores a tornar a estar operatius.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut