Reserva Natural de Sebes

Animals i plantes canvien hàbits per adaptar-se a les altes temperatures

Ja es pot veure com està repercutint a la natura l'arribada tardana del fred. Alguns arbres han florit abans d'hora i molts animals també han canviat d'hàbits per adaptar-se a unes temperatures tan poc habituals per l'època. Fins al punt que -en ple hivern- alguns ocells han començat els rituals d'aparellament propis de la primavera.

Actualitzat
Les cigonyes de la Reserva Natural de Sebes es comporten com si fóssim en plena primavera. Han començat els rituals típics de l'aparellament i algunes fins i tot han copulat les últimes setmanes. Els biòlegs atribueixen els comportaments anòmals d'aquestes i altres espècies a la confusió que poden tenir els ocells per la bonança meteorològica d'aquest hivern.

Segons la biòloga Olga Poblet, rapinyaires d'aquesta zona fan vols nupcials i petits ocells fan cants primaverals. Les anomalies també s'estenen a altres animals, com rèptils o insectes, que amb les bones temperatures estan més actius del que correspondria en ple hivern.

El cens d'aus hivernants fet recentment per la Reserva Natural de Sebes ha detectat una presència molt baixa de corbs marins. Se n'han comptabilitzat menys de 700 exemplars, la meitat dels habituals per l'època. La raó és que no ha fet fred al nord d'Europa i no han migrat cap al sud.

També els censos d'hivern al delta de l'Ebre han detectat menys ànecs i altres ocells per la mateixa raó. Per contra han comptabilitzat una població rècord de flamencs, que arriba als 13.500 exemplars, 5.000 més que l'any passat. La raó és de nou el bon temps, que ha fet que no hagin hagut de marxar a zones més càlides.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut