El director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, a la gala inaugural de la 50a edició del certamen, el 5 d'octubre del 2017 (horitzont…
El director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, a la gala inaugural de la 50a edició del certamen, el 5 d'octubre del 2017 (horitzontal).

Ángel Sala: "En aquest món i en aquest país necessitem parlar i comunicar-nos a través de la cultura"

ACN Sitges.-El director del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Ángel Sala, ha assegurat aquest dijous que en aquesta cinquantena edició del certamen es parlarà de cinema i de cultura. "La cultura ens fa grans, tolerants i ens permet dialogar i parlar", ja que "en aquest món i en aquest país necessitem parlar i el diàleg i comunicar-nos a través de la cultura". Sala ha manifestat que "el cinema fantàstic és la forma de cultura més tolerant que hi ha al món". Ha fet aquestes declaracions en la gala d'inauguració del certamen que celebra 50 anys i poc abans que William Friedkin, director d'un dels grans clàssics del cinema de terror 'El Exorcista', manifestés que creu "en la pau per Catalunya" i que "l'única resposta és una solució pacífica i el diàleg". Després de les intervencions, s'ha projectat el film inaugural 'La forma del agua' del director mexicà Guillermo del Toro, guanyadora del Lleó d'Or al certamen de cinema de Venècia.

Sala ha manifestat que han estat 50 anys "memorables" del Festival i s'ha mostrat molt orgullós de ser-ne el seu director. Ha volgut tornar a retre homenatge als fundadors de fa 50 anys. Un homenatge a aquells que "en moments molt difícils van fer possible el festival i van apostar per un gènere com és el fantàstic i el terror, que en aquell moment era una mica més 'freak'". Segons el director, "apostar per un festival de cinema dedicat exclusivament al fantàstic era una mica estranys en un país on gairebé tot era estrany i ho van fer amb valentia". A la gala, on també s'ha entregat el Gran Premi Honorífic del Festival a Friedkin, s'ha projectat el nou film de Del Toro, 'La forma del agua'. En un inquietant laboratori d'alta seguretat, durant la Guerra Freda, es produeix una connexió insòlita entre dos mons, aparentment allunyats. La vida de la solitària Elisa, treballadora del laboratori, canvia per complet quan descobreix un experiment classificat com a secret. La cinta de Guillermo del Toro està protagonitzada per Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg i Octavia Spencer, i compta amb una banda sonora creada per Alexandre Desplat. El film s'estrenarà a l'Estat al gener del 2018.El film és una versió molt personal del director mexicà de la història de 'La bella i la bèstia', però en aquest cas, com ha explicat, "era important que la bèstia no es convertís en príncep ni la bella fos idealitzada". Com ha apuntat a la roda de premsa, Del Toro a la gala inaugural ha manifestat que és "una pel·lícula enamorada del cine i enamorada de l'amor" i ha recalcat que volia que fos "un ungüent pel dolor existeix ara pel temps tan difícil que es viu perquè els contes de fades es van fer pels moments difícils, de guerra i de fam".

Anar al contingut