Indonèsia

Almenys 16 morts en un terratrèmol a l'illa de Lombok, a Indonèsia

L'illa de Lombok és un important destí turístic, situat a uns 50 quilòmetres de Bali

RedaccióActualitzat

Almenys 16 persones han mort per un intens terratrèmol que ha afectat, aquesta nit, l'illa indonèsia de Lombok. Aquesta illa és una popular destinació turística situada a uns 50 quilòmetres de Bali.

El sisme ha estat de magnitud 6,4L'hipocentre ha estat a poca profunditat, només a uns 7 quilòmetres, i el terratrèmol ha anat seguit de més d'un centenar de rèpliques, amplificant així el seu poder destructiu. En canvi, no s'ha declarat cap alerta per tsunami.

 

Hi ha desenes de ferits i desapareguts i es calcula que un centenar d'edificis i construccions de l'illa han patit despreniments o s'han ensorrat directament. Dins hi podria haver persones atrapades ja que el terratrèmol ha estat de nit, quan la gent dormia. 

 

Un portaveu de la Creu Roja a l'illa de Lombok ha explicat que la població és tota al carrer perquè tenen por de les més de 125 rèpliques que ja ha tingut el terratrèmol de la nit. L'organització humanitària envia mantes, sacs de dormir i lones impermeables per ajudar les famílies afectades.

 

Ara farà 14 anys, el 26 de desembre del 2004, més de 230.000 persones van morir al Pacífic a causa del tsunami provocat per un potentíssim terratrèmol submarí de magnitud 9,3.

L'arxipèlag indonesi, amb milers d'illes, està situat sobre l'anomenat "Cinturó de Foc" del Pacífic, una àrea amb una gran activitat sísmica i volcànica. Aquesta setmana també s'han registrat explosions al volcà Anak Krakatau.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut