Berlín

Alemanya investiga un possible complot terrorista després de trobar a finals de juliol material explosiu en dos trens

La policia alemanya investiga la troballa de material explosiu en dues maletes el 31 de juliol en dos trens regionals. De moment s'ha descartat la hipòtesi d'un intent de xantatge als ferrocarrils alemanys i es treballa partint d'un rerefons terrorista. L'Oficina Alemanya d'Investigació Criminal ha mostrat un vídeo, enregistrat per les càmeres de vigilància de l'estació de Colònia, on es poden veure dos dels sospitosos. També s'estudia un material escrit en àrab trobat junt als explosius.

Actualitzat
Les bombes havien d'explotar el mateix dia de la troballa, el 31 de juliol, de forma simultània a dos quarts de tres, hora local, deu minuts abans que els trens entressin a les estacions de Dortmund i Koblenz. Segons els responsables de les forces de seguretat germàniques, els agressors no pretenien causar un gran nombre de víctimes ja que el material no hauria explotat en hora punta, quan els vagons van més plens. Les bombes estaven fabricades a partir de pots de gas.

Els investigadors disposen d'un vídeo en el qual apareixen dos sospitosos pujant una escala mecànica amb equipatges pesats a l'estació de Colònia, per la qual van passar els dos trens on es van trobar els explosius.

L'Oficina Alemanya d'Investigació Criminal treballa amb la possibilitat d'un context terrorista tot i que aquest "es veu amb reserves" segons els investigadors. Per ara ningú ha reivindicat l'atemptat i s'estudia un tros de paper trobat en una de les robes que embolicaven les bombes. Es tracta d'una llista de la compra en àrab i números de telèfon del Líban. Si les bombes haguessin explotat aquesta informació hagués desaparegut.

Anar al contingut