Madrid

Albiol denuncia un "escrache" preparat i l'ajuntament l'acusa d'anar a "provocar"

El president del PP català diu que l'escridassada que li van fer quan repartia roses a Badalona "no va ser espontània"

RedaccióActualitzat

El president del PP català, Xavier García Albiol, denuncia que l'''escrache" que diu que va patir aquest dilluns a Badalona, quan regalava roses i llibres davant del consistori, "no va ser espontani". Subratlla que entre els participants hi havia persones "molt properes" al PDeCAT, ERC, la CUP i Podem que, quan insultaven, afirma, semblaven "posseïdes per l'odi".

"Són veïns que jo conec, i no és espontani perquè on jo em vaig instal·lar és on porto repartint roses durant aquests quatre o cinc anys, i aquesta vegada estava ple de casetes independentistes d'Òmnium Cultural i dels CDRs. Per tant, no és casual."

En declaracions a Antena 3, el dirigent del PP ha remarcat que aquestes persones, pròximes, segons ell, a les formacions contràries al 155, el van insultar en presència dels seus fills.

"Ja no és un tema d'ideologia, és que a ningú se li acut anar amb nens de cinc anys a insultar durant minuts i minuts algú que no pensa com tu."

 

 

Téllez: "Tenia deu agents preocupats per la situació que ell mateix havia provocat"

La versió del govern municipal, però, és molt diferent. Des de l'Ajuntament de Badalona creuen que l'objectiu d'Albiol era "provocar", i que per això va voler repartir propaganda enmig de l'habitual concentració en favor dels presos dels dilluns. Segons el tinent d'alcalde José Téllez, el dirigent del PP va rebutjar la protecció policial que se li oferia.

"Si estàs produint un problema de desordre públic, agafes les coses, te'n vas i ho fas en un altre lloc de la ciutat o on sigui. No provoquis un problema d'ordre públic com feia ahir el senyor García Albiol. Tenia deu agents, entre Mossos i Guàrdia Urbana, preocupats per la situació que ell mateix havia provocat."

 

 

Hernando: "S'ha d'acabar amb el fanatisme i la hispanofòbia"

Des de Madrid, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha defensat aferrissadament García Albiol. A RNE, Hernando ha demanat acabar amb la hispanofòbia a Catalunya.

"El que no podem fer, davant d'aquest assetjament, davant d'aquesta posició de fanàtics, és amagar-nos o abaixar el cap. Jo, per tant, dono suport al que va fer ahir el senyor Albiol, com al seu dia vaig donar suport a la senyora Arrimadas quan va decidir no sortir per la porta del darrere al Parlament de Catalunya perquè hi havia uns fanàtics al davant, intentant... doncs, insultar tots els que sortissin del Parlament de Catalunya. S'ha d'acabar amb el fanatisme i s'ha d'acabar també amb la hispanofòbia."

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàPPLlibertat d'expressió
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut