El líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest dilluns responent a les preguntes dels periodistes
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest dilluns responent a les preguntes dels periodistes
Madrid

Albert Rivera demana a Rajoy que convoqui eleccions autonòmiques a Catalunya

El líder de Ciutadans considera que l'article 155 ho permet, i proposa un pacte entre "partits no separatistes" perquè governi la llista més votada

RedaccióActualitzat

Albert Rivera ha reclamat aquest dilluns al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que faci el possible perquè hi hagi eleccions autonòmiques a Catalunya al més aviat possible. El líder de Ciutadans considera que ho permetrà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que ha donat per fet que dijous s'activarà, i ha fet una proposta concreta per a aquestes eleccions:

"Segur que una majoria alternativa és possible, però cal posar urnes i garantir un pacte entre els partits no separatistes que ens comprometem a fer que la llista més votada dels partits que compleixen la llei encapçali, des de la mateixa nit electoral, un govern transversal i per a tots els catalans."

"No podem donar més temps"

Ho ha dit després que la vicepresidenta Sáenz de Santamaría hagi fet pública la resposta del govern espanyol a la carta de Puigdemont que responia al requeriment de Mariano Rajoy. Per argumentar la reclamació al govern de Rajoy perquè apliqui el 155, Rivera ha dit que "defensar la Constitució espanyola no és una opció, és una obligació", i ha advertit que no pot haver-hi solucions "fora de la llei".

El líder de Ciutadans, que ha criticat aquesta "correspondència epistolar", s'ha mostrat convençut que les eleccions que demana les poden guanyar els partits no independentistes, però també ha donat a entendre que els partits independentistes podrien boicotejar-les i no presentar-s'hi. Segons Rivera, no es pot esperar gaire més per actuar:

"No podem donar més temps als que busquen suports internacionals per carregar-se la nostra democràcia i la Constitució."

"L'objectiu és desallotjar Puigdemont votant democràticament, i per això hi ha d'haver unes eleccions lliures, amb garanties democràtiques i segures."

 

"Posarem urnes als col·legis"

En aquest sentit i en resposta a les preguntes dels periodistes, Rivera ha donat per fet que en unes eleccions com aquestes es podrien reproduir escenes com les del referèndum:

"Si s'han de posar urnes als col·legis, posarem urnes. I ells ho impediran. Fixin-se si canvia el conte i el relat. Perquè el que està passant de debò és això: que uns senyors volen impedir que hi hagi eleccions democràtiques a Catalunya."

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut