Barcelona

Ajornat el judici de Garganté per suposades pressions a un metge perquè canviés l'informe de lesions d'un manter

El jutge vol poder estudiar els recursos interposats per la fiscalia i per la defensa del regidor cupaire

RedaccióActualitzat

Suspès el judici que s'havia de fer el dia 22 d'abril contra el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté, acusat de coaccionar un metge perquè modifiqués l'informe de lesions a un manter. El jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona ha ajornat el judici per poder estudiar els recursos interposats per la fiscalia i per la defensa del regidor cupaire.

Els fets es remunten al 23 de març, quan un manter va quedar ferit en caure per les escales d'accés a l'estació de metro de Drassanes mentre fugia d'un operatiu de la Guàrdia Urbana contra el "top manta". La Guàrdia Urbana va acompanyar el manter ferit al centre mèdic Pere Camps, on li van fer un informe de lesions.

Segons la denúncia del metge que va atendre el manter ferit, Garganté es va personar unes hores més tard al centre mèdic i va exigir que a l'informe es fes constar que la causa de les lesions era una agressió dels agents policials i no pas una caiguda fortuïta, com afirmava el facultatiu.

Garganté se sent atacat per la Guàrdia Urbana

Garganté ha negat  haver coaccionat el metge perquè canviés l'informe. Afegeix que se sent "atacat" per la policia municipal, que, segons diu, vol desgastar-lo políticament i criminalitzar el col·lectiu de manters.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut