Aiguats i inundacions a França i Itàlia

Néstor GómezActualitzat

La pertorbació que va creuar Catalunya entre dilluns i dimarts ha descarregat grans aiguats a França i Itàlia.

Aquest episodi de pluges fortes a gran escala es deu a una profunda pertorbació que s'ha desplaçat des de Gran Bretanya cap al Mediterrani. La part de més inestabilitat se situa al davant d'aquesta borrasca perquè provoca un xoc de masses d'aire, entre un flux de sud càlid i humit a les capes baixes de l'atmosfera i l'aire fred associat a la mateixa pertorbació.

► França

Les pluges més importants es van concentrar a les regions d'Ardèche i als Alps Marítims. En 48 hores, entre dilluns al matí i dimecres al matí, van caure 360 mm a Antraigues, 354 mm a Barnas, 325 a Montpezat i 309 mm a Breil, l'equivalent a més de dos mesos de pluja. A més, algunes d'aquestes poblacions, com Barnas, han estat sota els efectes de 7 temporals de pluja des de començament de setembre. A Niça van descarregar 160 mm en 24 hores, el registre més important en 24 hores en novembre i que supera el màxim fins ara, del dia 5 del 1957, en què es van recollir 147 mm.

► Itàlia

Les violentes tempestes de dimecres van obligar a evacuar milers de persones a la Toscana després que el riu Carrione sortís de mare. La població més afectada per les inundacions a la Toscana va ser Carrara, on les pluges van descarregar més de 170 mm en només tres hores.

L'episodi de pluges intenses associades a aquesta pertorbació se situaran avui cap al sud d'Itàlia i Montenegro, i demà descarregaran sobretot a Grècia. Mireu les zones d'Europa amb alerta per fenòmens extrems.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut