Madrid

Aguirre proposa reduir a la meitat els diputats de Madrid i abaixar el sou dels funcionaris un 3,5%

La presidenta de la Comunitat de Madrid aprovarà tot un seguit de mesures d'austeritat. Entre les quals, la reducció salarial dels funcionaris en un 3,5%, que en el cas dels alts càrrecs de l'administració serà del 10%.

RedaccióActualitzat
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, aprovarà aquest dijous tot un seguit de mesures d'austeritat, que s'inclouen en la reforma dels pressupostos del 2012, per complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,5% fixat per aquest any. Entre les mesures, una reducció salarial dels funcionaris d'un 3,5%, que en el cas dels alts càrrecs de l'administració serà del 10%. En la mateixa línia, es rebaixarà un 10% la jornada i el sou dels interins, menys els docents i assistencials, i s'amortitzaran les places vacants.

Aguirre també proposa fixar la jubilació obligatòria al personal sanitari als 65 anys, amb una reserva del 30% en el cas dels metges especialistes.

Però, entre les mesures que proposa Aguirre, en destaca una: reduir a la meitat el nombre de diputats de l'Assemblea de Madrid, que passarien de 129 a 65. La mesura necessita, però, el consens de l'oposició, ja que caldria reformar l'Estatut d'Autonomia de Madrid. Tampoc no representaria un estalvi a curt termini, ja que no es podria aplicar en aquesta legislatura.

En qualsevol cas, les mesures que s'aprovin ara arribaran com a projecte de llei a l'Assemblea de Madrid, on l'oposició podrà presentar-hi alternatives.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut