Barcelona

Adif convoca el concurs per adjudicar les obres de l'estructura de l'estació de la Sagrera

Adif ha convocat aquest dilluns el concurs per adjudicar les obres de l'estructura de l'estació de la Sagrera de Barcelona, que tenen un pressupost de 677 milions d'euros. És l'obra pública ferroviària més quantiosa que s'ha licitat mai de cop a l'estat. L'estació es començarà a construir la primavera que ve, però no estarà enllestida i operativa fins al 2016. Sobre l'estació, que serà soterrada, està previst construir-hi edificis d'oficines i hotels. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat que "és un dia històric" per a la licitació d'un projecte que ha qualificat com "un dels més estratègics de Barcelona".

Actualitzat
L'estació es començarà a construir la primavera que ve, però no s'hi podrà agafar el tren fins al 2016. La Sagrera serà la gran estació intermodal de Barcelona on confluiran, en diferents nivells, els vestíbuls i les andanes del TGV, els trens de rodalia, les línies 4 i 9 del metro i els autobusos interurbans.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, ha assegurat a Catalunya Ràdio que aquesta estació resoldrà, en bona mesura, l'eficàcia del servei ferroviari a la ciutat. Mentrestant, l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, ha dit que era "un dia històric" i s'ha referit a les dificultats i negociacions entre administracions per acordar el finançament del projecte.

El projecte preveu que l'estació sigui soterrada per salvar el desnivell entre el costat de la Sagrera i el de Sant Martí. A la superfície, s'hi construirà una mena de rambla que donarà continuïtat al parc construït entre el Clot i la Trinitat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut