Lesions produïdes per l'Alzheimer en el cervell d'un ratolí afectat
Lesions produïdes per l'Alzheimer en el cervell d'un ratolí afectat
Barcelona

Aconsegueixen alentir l'Alzheimer en ratolins amb un fàrmac de cànnabis

El fàrmac ha aconseguit millores cognitives i moleculars en els animals tractats i en les primeres fases de la patologia

Actualitzat

Investigadors de l'Hospital de Bellvitge han aconseguit alentir la progressió de la malaltia d'Alzheimer en ratolins amb un compost derivat del cànnabis. 

El fàrmac ha aconseguit endarrerir la neurodegeneració en els animals tractats i en les primeres fases de la patologia.

Es tracta d'un medicament que combina dues varietats de cànnabis que tenen la propietat de protegir les neurones i amb molt pocs efectes psicoactius. 

El medicament, administrat en el moment que comencen els primers problemes de memòria, aconsegueix retardar els símptomes de l'Alzheimer en ratolins, cosa que en humans permetria millorar la qualitat de vida dels malalts durant més temps.

A més, després de cinc setmanes de tractament, els ratolins "tampoc no tenen dificultats en tasques d'aprenentatge", segons ha explicat una de les investigadores, Ester Aso. 

El fàrmac és una combinació de dues varietats de la planta del cànnabis que ja estan aprovades a Espanya per tractar l'espasticitat associada a l'esclerosi múltiple i es troba actualment en fases avançades de desenvolupament clínic per a d'altres aplicacions terapèutiques.

Ara cal fer un assaig per avaluar els efectes i la seguretat del nou medicament en pacients que ja tenen els primers símptomes de la malaltia. 

Actualment, el grup d'investigadors està buscant el finançament necessari per dur-ho a terme, ja que es mostren esperançats de poder millorar la qualitat de vida dels pacients d'Alzheimer, una malaltia que afecta entre el 5% i 8% de la població més gran de 65 anys i entre el 25% i 50% de la  més gran de 85 anys a Espanya. 

 

Anar al contingut