Promoció d'À Punt,

À Punt: El País Valencià torna a tenir televisió pròpia quatre anys després

La televisió pública torna al País Valencià amb la informació com a eix principal

RedaccióActualitzat

Gairebé 4 anys i mig després els valencians recuperen la televisió pública. Es diu À Punt i ha començat les emissions aquest dissabte, a dos quarts de tres, amb l'informatiu del cap de setmana.

Fins que ha arribat l'hora, el canal ha emès una careta en què s'hi podia veure un rellotge de compte enrere que marcava el temps que falta per començar l'emissió.

 

 

I aquesta ha estat la primera imatge que s'ha vist, amb les dues presentadores de l'informatiu Adelaida Ferre i Vanessa Gregori:

 

 

I aquests han estat els primers minuts de l'informatiu

La televisió promet una programació feta per arribar a tots els públics i amb la informació com a eix principal. L'ens públic tindrà mecanismes de control per garantir la independència i la pluralitat.

 

Vídeo relacionat: Els últims minuts de Canal 9

 

La directora general és Empar Marco, excorresponsal de TV3 al País Valencià. Marco reconeix el gran esforç que s'ha fet per tornar a aixecar  una empresa sencera, tancada per l'últim govern del Partit Popular


 

Quatre anys i mig sense televisió

Eren les 12 i 19 minuts del 29 de novembre de 2013. Fosa a negre. Una ordre judicial permetia executar el primer tancament d'una televisió autonòmica espanyola.

 

Vídeo: Les  instal·lacions de Canal 9, dos anys després del tancament

 

Va ser una nit intensa, amb els treballadors bloquejant l'accés a les instal·lacions, que un jutge de Paterna va ordenar desallotjar. La desconnexió es va viure en directe. Duta a terme per l'anomenat "equip de liquidadors".

La televisió pública valenciana ha emès fins a l'últim moment tot el que hi passava a dins, el tancament inclòs. Es va poder veure veure com els liquidadors i agents entraven dins les instal·lacions del canal, mentre que els periodistes i altres treballadors els cridaven "Fabra dimissió", "No teniu vergonya" i "Lladres". L'última imatge, tots els treballadors aplegats als platós d'Informatius mentre proclamaven "Això és un cop d'estat".

Des de llavors, els valencians no han tingut mitjans públics. També es va tancar la ràdio, que al novembre de l'any passat va reobrir com À punt Ràdio. Ara, amb la televisió, el panorama comunicatiu en valencià queda normalitzat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut