Reus

Un exseminarista de Reus denuncia que va patir abusos sexuals quan estava intern ara fa 30 anys

L'home fa públics els abusos arran de la investigació policial que ha portat a detenir tres capellans i un seglar per presumptes abusos a Granada

RedaccióActualitzat

Un exseminarista de Reus, de 45 anys, ha denunciat que va patir abusos sexuals quan en tenia 11 i estava intern al Seminari Mercedari de Reus, segons publica el "Diari de Tarragona". Ara, 32 anys després, ha decidit fer-ho públic "per treure'm un pes que he portat a l'esquena durant massa temps" i animat per la investigació policial que ha portat a detenir tres capellans i un seglar per presumptes abusos a Granada.

L'home, que va ingressar com a intern al Seminari de Reus el 1982, va partir abusos per part d'un sacerdot a la infermeria. Durant els tres anys que va passar al seminari, explica també que hi va haver el rumor de l'expulsió de dos germans del centre "perquè un d'ells assegurava haver patit abusos d'un sacerdot" o el cas d'un altre sacerdot que els feia classes de francès que l'haurien apartat de les seves funcions i enviat a Caracas, suposadament, per haver abusat d'un altre company.

En el noviciat de la casa adjacent al nou Col·legi Pare Manyanet de Reus, on també hi va estar, hauria vist un altre episodi d'abusos. En el rotatiu de Tarragona, assegura que va entrar a l'habitació del pare superior i se'l va trobar "assegut al llit amb un alumne amb els pantalons abaixats".

Per tot plegat, va abandonar l'esfera religiosa amb 17 anys. Després dels suposats abusos a Granada, el veí de Reus està convençut que sortiran a la llum molts més casos.

Per la seva banda, l'arquebisbat de Tarragona ha anunciat mitjançant un comunicat que ja ha iniciat una investigació per aquesta denúncia. En el comunicat  ha lamentat "profundament" que s'hagin produït aquests casos i que se segueixin produint. D'aquesta manera, ha animat les persones que hagin patit abusos sexuals a posar-los "en coneixement de les autoritats civils, amb les quals l'Església col·laborarà plenament en l'exigència de responsabilitats". L'arquebisbat de Tarragona ha afegit que ens aquests casos l'Església hi aplicarà "tolerància zero".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut