Barcelona

Tsipras tanca un equip de govern amb 10 ministres i Iannis Dragassakis com a vicepresident econòmic

Iannis Dragassakis serà l'encarregat de negociar amb la CE, el BCE i l'FMI

RedaccióActualitzat

El flamant primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras, ja ha format el seu gabinet, quan fa tan sols 24 hores que va jurar el càrrec, un govern que estarà format per deu ministres, quatre dels quals tindran competències múltiples.

El diputat i economista Iannis Dragassakis passarà a ocupar un lloc clau en aquest executiu, ja que assumirà la vicepresidència econòmica i, per tant, serà l'encarregat de negociar amb la troica de creditors: la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional. A més, Dragassakis supervisarà les feines de tots els ministeris que tenen contingut econòmic.

Per la seva banda, l'economista grecoaustralià Iannis Varufakis, que entre el 2004 i el 2006 ja va ser assessor econòmic del govern del socialdemòcrata Iorgos Papandreu, assumirà la cartera de Finances.

Un altre gran pilar de la coalició serà Iorgos Stathakis, que dirigirà el Ministeri d'Economia, Infraestructura, Marina i Turisme, que inclourà Foment, Competitivitat, Marina i Egeu, Transport i Xarxes.

Al capdavant d'Afers Exteriors hi haurà Nikos Kotziàs, als anys 90 va ser un alt càrrec del partit comunista i conseller de Papandreu.

Entre els deu ministeris, Defensa serà l'únic que encapçalarà un membre del soci de coalició de Syriza: el partit de la dreta nacionalista Grecs Independents. I ho farà el seu líder, Panos Kammenos.

Tots els altres són membres de Syriza i no hi ha cap dona en l'executiu. Nikos Vutsis encapçalarà el Ministeri de l'Interior, que també inclou Reforma Administrativa, Govern Electrònic, Ordre Públic, Protecció Ciutadana, Macedònia i Tràcia; Panaiotis Kurublis, el Ministeri de Sanitat i Afers Socials; Nikos Paraskevópulos, Justícia; Panaiotis Lafazanis, Reconstrucció Productiva, Medi Ambient i Energia, que inclou també Canvi Climàtic, Desenvolupament Rural i Alimentació;  Aristidis Baltàs, Cultura, Esports, Educació i Afers Religiosos, i Panos Skurletis, Treball.

La promesa o el jurament del càrrec del nou executiu es farà en les properes hores.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut