Atenes

Alexis Tsipras jura el càrrec i es converteix oficialment en el nou primer ministre de Grècia

El líder de Syriza accedeix al càrrec després d'haver tancat un acord amb una formació de centredreta contrària a l'austeritat

RedaccióActualitzat

Puntualment, a les tres de la tarda, Alexis Tsipras ha jurat el càrrec de primer ministre de Grècia al Palau Presidencial, un cop s'ha assegurat la majoria parlamentària pactant amb una formació de centredreta contrària també a les polítiques d'austeritat.

En l'acte de presa de possessió del càrrec, el líder de Syriza no ha volgut introduir cap litúrgia religiosa, com és tradició a Grècia. Per això, el jurament del càrrec s'ha fet davant del president de la República, Károlos Papulias, i sense cap jurament religiós. 

El nou primer ministre ho és després d'haver tancat un acord amb el Partit dels Grecs Independents. Syriza s'ha quedat a dos escons de la majoria absoluta i per això li ha calgut aliar-se. El pacte és sorprenent, en part, ja que la formació amb què ha pactat Syriza està considerada de la dreta dura de Grècia. Tenen en comú, això sí, que tots dos partits estan en contra de les polítiques d'austeritat.

Tret d'això, són dues formacions antagòniques, fins i tot en el posicionament sobre Europa. Mentre que els Grecs Independents són antieuropeus, Syriza és partidària de continuar tant a la Unió Europea com a l'eurozona.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut