Pedro Sánchez, en un acte obert al públic aquest cap de setmana a Burgos.
Pedro Sánchez acusa Rajoy d'immobilista i de contribuir a fer més independentistes. (Foto: EFE)
Madrid

Sánchez diu que "la política de formol" de Rajoy fa créixer l'independentisme

El líder del PSOE afirma que el cap de l'executiu espanyol governa per "immobilitzar qualsevol possibilitat de canvi segur i sensat que demana la societat"

Actualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, considera que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, fa una mena de política "perquè res no canviï", i que quan parla "puja el nombre d'independentistes" a Catalunya. És l'opinió de Sánchez durant la presentació del candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, en un esmorzar informatiu a Madrid.

El líder del PSOE creu que, mentre els socialistes busquen "punts de trobada", Rajoy practica "una política de formol" per "immobilitzar qualsevol possibilitat de canvi segur i sensat que demana la societat". Sánchez diu que Rajoy es presenta com la garantia que no triomfarà el sobiranisme però "el cert és que cada vegada que parla o que actua puja el nombre d'independentistes".

Sobre Jaume Collboni, el secretari general del PSOE ha destacat que "és un clar referent del canvi generacional" que "viu la societat" en molts àmbits, a excepció, diu, en el PP. S'ha mostrat convençut que Collboni serà un "excel·lent alcalde de Barcelona" ja que opina que és "un líder de llarg recorregut per a una Barcelona oberta al món". Sánchez subratlla que el candidat del PSC és "un líder progressista enfront una dreta que es baralla i que algunes vegades ni es parla i que es comunica per carta", en al·lusió als contactes entre Rajoy i Mas.

Anar al contingut