Madrid

Mor als 77 anys l'actriu Amparo Baró

Es va fer especialment popular amb sèries de televisió com "Siete vidas" o "El internado"

RedaccióActualitzat

L'actriu Amparo Baró ha mort als 77 anys en un hospital de Madrid. En el seu currículum hi figuren més d'una setantena d'obres de teatre, més de 30 pel·lícules i una quarantena de sèries i programes de televisió.

Nascuda a Barcelona en plena guerra civil, Baró va deixar els estudis de Filosofia i Lletres per dedicar-se al teatre. Va començar com a actriu en el teatre d'aficionats, però ben aviat va passar a l'escena professional sota la direcció d'Adolfo Marsillach amb actuacions per tot Espanya i Sud-amèrica.

Al cinema va tenir una presència discreta amb pel·lícules comercials i aparicions cada cop més esporàdiques. Una de les seves últimes pel·lícules en què va intervenir, però, va ser "Siete mesas de billar francés", amb la qual va obtenir el Goya a la millor actriu de repartiment.

Però on més va destacar, sobretot els últims anys, va ser a les sèries de televisió, en especial a "Siete vidas", interpretant el paper de la Sole des del 1999, i més recentment, en el paper de Jacinta a la minisèrie "El internado". També va participar en la sèrie de TV3 "Quart segona" i es recorden molt les seves actuacions a "Estudio 1" de Televisió Espanyola.

Precisament, va guanyar diversos premis de televisió pel personatge de la Sole així com un Max l'any 2012 per l'obra "Agosto (condado de Osage)". Fa tres anys, a més, li van atorgar la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts.

Actriu de teatre, cinema i televisió, Baró va fer pràcticament tota la seva carrera professional a Madrid, tot i que va començar fent teatre a Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut