Barcelona

La nomofòbia, entre les paraules del 2014

L'expressió anglesa "no-mobile-phone-phobia" designa la por de sortir de casa sense el mòbil

TVCActualitzat

"Selfie" és, sens dubte, una de les paraules estrella de l'any que acabem de passar. Qui no se n'ha fet una el 2014? És un concepte que ha tingut una forta promoció internacional. Però n'hi ha més. Després de preguntar a les diferents seccions de la redacció de TV3 us apuntem aquí quines són les que han agafat més força als serveis informatius de TV3.

-POLÍTICA: "El procés", i una de les seves derivades, "full de ruta". Però la que ara sona més és "plebiscitàries".

-SOCIETAT: "Imputat" i "pobresa energètica". Són dues paraules, diuen, que han usat més del que els hauria agradat. 

-INTERNACIONAL: L"Estat Islàmic" és el mot que ha començat a sovintejar a la secció. Un grup terrorista que juga amb el concepte d'Estat.  

-ECONOMIA: Les "targetes opaques" han irromput amb força cap al final de l'any. Però també han incorporat "economia col·laborativa", entès com una nova economia entre particulars.

-CULTURA: Aquí tot ha estat "emergent": art, artistes, modes... Tot i que a vegades, aquesta emergència designa un artista que té 40 o 45 anys!

I des del PORTAL, proposem... la "nomofòbia".

És un terme que té l'arrel en l'expressió anglesa "no-mobile-phone-phobia" i que designa la por de sortir de casa sense el mòbil. Un estudi fet al Regne Unit l'any 2011 va revelar que el 53% dels usuaris de mòbil tendien a sentir ansietat quan el perdien, se'ls esgotava la bateria o no tenien cobertura. La recerca comparava els nivells d'estrès per no disposar del mòbil amb els nervis que es passen el dia abans d'un casament o de la visita al dentista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut