Firmes pel canvi d'ubicació del Bulli Foundation.
Firmes pel canvi d'ubicació del Bulli Foundation.
Roses

Iaeden i Depana comencen una campanya de recollida de firmes per canviar la ubicació del Bulli Foundation

Un centenar de persones han participat en un acte organitzat per les entitats DEPANA i la IADEN-Salvem l'Empordà, on s'ha organitzat una visita guiada a la cala Montjoi de Roses per explicar el projecte Bulli Foundation i el seu impacte sobre aquest espai protegit

RedaccióActualitzat

Un centenar de persones han participat en la visita guiada a la cala Montjoi de Roses, on s'ha explicat el projecte Bulli Foundation i el seu impacte sobre aquest espai protegit.

En acabar s'ha fet un esmorzar a la platja per conèixer els valors naturals de la zona.

L'acte, organitzat per les entitats DEPANA i la IADEN-Salvem l'Empordà, ha servit per iniciar una campanya de recollida de firmes en suport de les al·legacions que volen presentar a l'avantprojecte de llei que permetria construir el nou centre gastronòmic.

Les entitats asseguren que no estan en contra de la iniciativa però reclamen que se'n canviï la ubicació. Els ecologistes tenen previst reunir-se amb tots els diputats del Parlament per traslladar-los les seves reivindicacions.

Firmes de la plataforma Charge.org

Una altra campanya, la de la plataforma Change.org, ja ha aconseguit més de 74.300 firmes perquè el projecte d'El Bulli Foundation de Ferran Adrià no es faci dins el Parc Natural del Cap de Creus.

La campanya de recollida d'adhesions també demana al Parlament que es mantingui la protecció de l'espai i no permeti que es construeixi el nou complex.

L'avantprojecte de llei

El 14 de juliol el Departament de Territori i Sostenibilitat va publicar al DOGC (núm. 6663) "l'avantprojecte de Llei per la qual es declara d'interès públic el projecte elBulli1846", acompanyat pel projecte complet i l'estudi d'impacte ambiental.

D'aquesta manera, segons les organitzacions contràries a la construcció, la Generalitat intentava aprofitar la parada generalitzada d'estiu per tramitar un projecte polèmic i molt criticat per diversos àmbits de la societat civil.

Anar al contingut