Vídeo difòs per Estat Islàmic amb els dos ostatges japonesos.
Vídeo difòs per Estat Islàmic amb els dos ostatges japonesos.
Tòquio

Estat Islàmic executa un dels dos ostatges japonesos

El primer ministre, Shinzo Abe, ha qualificat l'acte de monstruós i imperdonable

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic ha anunciat que ha decapitat un dels dos ostatges japonesos que tenia segrestats i el govern japonès ja ho ha confirmat.

El primer ministre, Shinzo Abe, que ha rebut la notícia acabat d'arribar del Pròxim Orient, ha qualificat l'acte de monstruós i imperdonable i ha assegurat que el Japó mai no es doblegarà davant dels terroristes.

Al vídeo, el presoner supervivent, Kenji Goto, culpa el primer ministre japonès de la mort del seu company, Haruna Yukawa, i demana que es deixi en llibertat una miliciana d'Al-Qaeda empresonada a Jordània, ja que, segons afirma, Estat Islàmic estaria disposat a entregar-lo com a moneda de canvi d'aquest alliberament.

Estat Islàmic va difondre un vídeo en què reclamava 200 milions de dòlars a les autoritats japoneses per la vida dels ostatges, però Tòquio no va cedir al xantatge.

200 milions de dòlars és justament la quantitat que el govern japonès havia promès aportar a la coalició internacional liderada pels Estats Units que combat l'organització jihadista.

Anar al contingut