Mataró

Els veïns de Mataró continuen l'ocupació al CAP de Rocafonda

Els veïns continuen tancats per protestar contra el que consideren el desmantellament de la sanitat pública. Aquest dilluns al matí s'han trobat amb representants de l'Institut Català de Salut. Segons els veïns, que des de fa més de deu dies estan tancats al centre per protestar per la precarització del servei, la reunió no ha servit per a res. El desafiament veïnal ja ha aconseguit recollir 5.700 firmes contra les retallades.

RedaccióActualitzat

Els veïns del CAP de Rocafonda, a Mataró, al Maresme, es mostren indignats amb el resultat de la reunió que han tingut aquest dilluns amb representants de l'Institut Català de la Salut (ICS). Asseguren que la trobada no ha servit per a res. Una veïna, Laura Fuster, explica molt enfadada: "Hem perdut el temps. Sortim amb la sensació que ens estan prenent el pèl. És molt trist que s'estiguin demanant coses de sanitat que són primordials, que tots paguem, i que passin de nosaltres."  Des de l'ICS, però, s'afirma que aviat podran començar a acostar posicions en algunes de les demandes dels veïns, que estudien ara si mantenen les protestes. 

Mentrestant, els veïns continuen tancats i mantenen l'ocupació en dos ambulatoris, per protestar contra el que consideren el desmantellament de la sanitat pública.

La protesta dels veïns de Mataró va començar al CAP de Rocafonda el 8 de gener. Reclamaven que no en marxin dues metges interines i que es recuperin algunes places d'infermeres i mediadors culturals.

Des de l'ICS, la seva directora adjunta d'afers assistencials, Montserrat Figuerola, ha dit que aviat podran començar a acostar posicions en algunes de les demandes dels veïns, que aquest vespre decidiran si mantenen la protesta.

A mitjans de setmana, els veïns del barri de Cerdanyola també van decidir tancar-se de nit al centre del seu barri per denunciar la precarització del servei d'atenció primària a la ciutat. El colofó l'ha posat aquest cap de setmana la tancada que hi ha hagut al CAP La Riera, amb l'objectiu d'acostar i difondre la lluita dels barris al centre de Mataró i denunciar les mancances en equipaments i plantilla de treballadors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut