Barcelona

Arrenca el Congrés Mundial de Mòbils amb més espai i visitants de la història

Aquest dilluns es dóna el tret de sortida a una nova edició del Congrés Mundial de Mòbils, un fòrum des del qual les grans empreses del sector presentaran les seves novetats. Aquest any estrena ubicació per guanyar espai, al recinte de la Fira de Gran Via, i espera 70.000 visitants.

RedaccióActualitzat
Una gran majoria de la societat ja no concep la seva vida sense l'extensió per excel·lència dels braços: els telèfons intel·ligents. Aquests aparells han posat a l'abast de la nostra mà un món sencer de possibilitats i aquesta setmana convertiran Barcelona en la capital mundial del mòbil.

Avui es dóna el tret de sortida a una nova edició del Congrés Mundial de Mòbils, un fòrum des del qual les grans empreses del sector presentaran les seves novetats. El del mòbil és segurament un dels sectors més pròspers de la indústria de la tecnologia i amb un potencial molt prometedor.

Un exemple d'aquest interès creixent és el trasllat del congrés del recinte de Montjuïc a la Gran Via, amb què s'ha guanyat espai, més de 20.000 metres quadrats, i també visitants. Aquest any se n'esperen uns 70.000, una xifra de rècord. Des de la primera edició, el 2006, el nombre d'assistents s'ha multiplicat per quatre i, els últims cinc anys, els expositors s'han duplicat, aquest any en seran 1.500.

La ciutat de Barcelona també espera amb candeletes aquesta cita, que l'any passat va tenir un impacte de 300 milions d'euros en l'economia local. L'ocupació hotelera frega el 100% i restaurants, bars i taxistes ja es freguen les mans.

Dispositius


El congrés s'ha guanyat el seu pes i fama a pols després que, en les set edicions anteriors, va ser l'escenari d'anuncis importants, com el que va fer Google el 2008 presentant el sistema operatiu Android. Vida Software, que després va donar lloc a Siri; Windows Mobile, Windows Phone o Bada són alguns altres de les presentacions destacades en aquest marc.

En l'edició d'aquest any, alguns gegants del sector ja han començat a deixar entreveure amb quins productes tenen previst sorprendre el món. El Galaxy Note 8.0, per exemple. La minitauleta de Samsung és el producte estrella que el primer fabricant de mòbils mostrarà al MWC. La coreana LG també ha anunciat que presentarà la nova gamma de l'exitosa línia Optimus.

Les especulacions d'una nova tauleta de Nokia sembla que no es revelaran en aquesta cita, però la marca podria presentar una nova versió del seu 808 Pure View. Altres cases, com Blackberry, Sony o HTC, trauran rendiment dels presentats fa poc Z10, Xperia Z i HTC ONE.

Anar connectats per la vida

Però més enllà dels productes, el MWC també és el lloc per experimentar amb noves tecnologies i saber què pensen els gurus del sector i cap on evolucionarà el món d'internet mòbil en l'electrònica de consum, l'educació, el comerç o el transport públic i privat.

Caminem, sembla, cap a una vida connectada. Així ho augurava la cara més visible del congrés, John Hoffman, a "L'entrevista de diumenge" del 3/24, en què recomanava a Barcelona ser aparador d'aquest futur.

El conseller delegat de la GSMA, l'associació d'operadores que impulsa el congrés, ha recordat que actualment hi ha 7.000 milions de telèfons al món i 3.500 milions de persones amb accés a internet. Hoffman parla d'un futur pròxim, el 2020, on hi haurà 25.000 milions d'aparells electrònics connectats a la xarxa.

Els professionals que participin en aquesta edició podran experimentar amb la tecnologia NFC, que permet pagar amb el mòbil i descarregar ràpidament grans volums d'informació. La fira comptarà també amb un gran espai dedicat a les aplicacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut