Barcelona

El MWC aporta a l'economia local un impacte al voltant dels 300 milions d'euros

RedaccióActualitzat
Barcelona ha rebut sempre el Congrés Mundial de Mòbils que se celebra aquesta setmana a la ciutat com un manà, i més en plena crisi econòmica. En una època amb el consum a la baixa, són molts els sectors de l'economia que esperen l'esdeveniment, que es calcula que deixa a l'economia local uns 300 milions d'euros.

Els milers de persones que visitaran el MWC, la gran majoria de fora, fan que l'ocupació hotelera a Barcelona i rodalia fregui el 100%. Per la proximitat, els hotels del costat de la fira tenen les habitacions més cares, al voltant dels 300 euros. A més, les companyies més grans hi lloguen espais per fer-hi activitats.

També els restaurants de Barcelona ja fa setmanes que treballen amb el cap al congrés. A part dels àpats individuals, són moltes les empreses que demanen locals de forma exclusiva per fer-hi sopars o festes. A més, aquest any, els restaurants han fet coincidir la ruta de tapes que normalment es fa al maig amb el Congrés de Mòbils.

El col·lectiu de taxistes també afronta amb optimisme la setmana del Mobile World Congress. Espera un augment de la demanda d'entre un 30 i un 40%. A més, amb el trasllat a la Gran Via es redueix la possibilitat dels col·lapses, perquè la capacitat de la parada passa de 40 a 400 vehicles, i s'elimina competència, perquè no hi ha parada de metro.

Altres sectors, com el de l'oci nocturn també es veuran beneficiats molt probablement per aquesta cita.

En l'anterior edició es van crear 6.485 llocs de treball, xifres que l'organització ha confiat augmentar aquest any donats el rècord d'assistents que s'esperen, uns 70.000.
Anar al contingut