Brussel·les

"55 urnes per la llibertat", l'exposició sobre l'1-O a Brussel·les

Els artistes han fet la seva interpretació personal de l'1-O a través de les urnes que es van utilitzar en el referèndum

RedaccióActualitzat

Aquest vespre s'ha inaugurat a Brussel·les, a l'església de Sant Joan Baptista, l'exposició "55 urnes per la llibertat". 55 artistes han fet la seva interpretació personal de l'1 d'Octubre, però tots amb el mateix punt de partida: una de les urnes que es van utilitzar en el referèndum. 

 

 

Una mostra en què els contenidors de plàstic protagonistes de l'1-O es transformen en creacions artístiques per fer reflexionar el visitant sobre la cita electoral. La comissària de la mostra i historiadora Fina Duran ha explicat que a l'exposició hi ha "dues tendències", una de més "simbòlica de memòria i respecte" i una altra de "denúncia".

 

 

En la inauguració, hi ha participat l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, i s'han llegit cartes de Jordi Turull i també de Jordi Sànchez, través de la veu del seu fill, Oriol Sànchez. L'exposició l'organitza el Comitè de Solidaritat Catalana, una entitat creada a la Catalunya Nord. També hi han assistit els exconsellers Toni Comín i Meritxell Serret.

 

 

De fet, els organitzadors han anunciat que "és possible que la mostra vagi a Barcelona a l'octubre", però encara no ho tenen tancat. L'exposició, ara a Brussel·les, es podrà veure a Perpinyà, i ciutats com València i Girona també estan interessades a acollir-la, segons ha confirmat la comissària. 

 


Recull de la mostra
 
En el pròleg del catàleg de l'obra, el president destituït Carles Puigdemont afirma que "55 Urnes" mostra que "l'esperit i el compromís dels ciutadans que defensen la llibertat i la república continua viu".

"Cadascun dels creadors ha convertit una urna, com les que es van utilitzar aquell dia, en una obra que expressa de manera diversa, però sempre potent, tot allò que l'artista com a ciutadà ha volgut comunicar i fer conèixer."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut