48h Open House BCN
48h Open House BCN
Barcelona

48h Open House BCN aplega 60.000 visitants en la setena edició

La casa Sayrach de l'Eixample ha estat l'edifici més visitat, amb unes 2.000 persones

RedaccióActualitzat

48h Open House BCN ha aplegat aquest cap de setmana uns 60.000 visitants, una xifra similar a l'any passat. En aquesta setena edició del certamen han obert les portes al públic 211 edificis. 165 de Barcelona, 15 de Badalona, 12 de Santa Coloma de Gramenet, 9 de Sant Joan Despí i 8 de Vilassar de Mar.

La casa Sayrach, ubicada al barri de l'Eixample de Barcelona, ha estat l'espai més visitat, s'hi han passejat unes 2.000 persones. En segon lloc ha quedat el recinte modernista de Sant Pau, que ha aplegat 1.800 persones. Seguidament, els llocs més concorreguts han estat: l'Arc de Triomf, amb 1.700 persones, i les Torres Venecianes i l'antiga fàbrica d'Estrella Damm, amb 1.650.

48h Open House BCN és un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre, una iniciativa transversal, adreçada especialment als barcelonins, que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per "obrir la bona arquitectura a la ciutat". L'objectiu és fer-nos viure l'arquitectura i la ciutat, i donar-nos l'oportunitat de remirar-la.

La ciutat convidada en aquesta setena edició ha estat Badalona, que ha ofert als visitants quatre recorreguts històrics: des dels orígens de la ciutat romana de Baetulo fins a la Badalona olímpica. També s'ha pogut veure la industrialització de la ciutat amb l'arribada del ferrocarril i molts altres edificis i espais del municipi. Un dels que ha tingut més èxit és la fàbrica d'Anís del Mono, una de les joies del modernisme de Badalona, que ha aplegat 1.200 persones.

Anar al contingut