Barcelona

Viure l'arquitectura de la ciutat amb el 48 h Open House BCN

200 espais arquitectònics de la ciutat oberts al públic, 19 itineraris, més de 900 persones voluntàries, 22 entitats col·laboradores, més de 100 propietaris públics i privats i la implicació de més de 100 arquitectes

RedaccióActualitzat

Molts la consideren la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l'arquitectura: 200 espais de la ciutat oberts al públic que permeten gaudir de l'arquitectura.

És el que ofereix el festival 48 h Open House BCN, que presenta aquest cap de setmana 19 itineraris i que preveu superar la xifra de més de 60.000 visitants registrada l'any passat. De fet, l'augment de públic acumulat que ha participat en les cinc primeres edicions és de 206.700 persones.

És una iniciativa valorada i participada per diferents sectors de la societat: més de 900 persones voluntàries, 22 entitats col·laboradores, més de 100 propietaris públics i privats i la implicació de més de 100 arquitectes ha estat fonamental per aconseguir un intercanvi cultural entre visitants, usuaris i autors.

Aquest any, a més, hi ha una nova secció: l'Open Social, que posa l'accent en l'habitatge social. Els veïns s'han convertit en guies de casa seva, com en aquest bloc de 50 pisos per a gent gran al límit de Nou Barris i Horta, on el lloguer depèn del nivell de renda.

En aquesta ocasió, la ciutat convidada del certamen és Badalona, on es poden visitar 19 espais.

 

 

Els orígens de l'Open House

Aquest esdeveniment va començar a Londres l'any 1992 i, des d'aleshores, Open House es va començar a introduir a tot el món: Nova York, Dublín, Galway, Tel Aviv i, des del 2010, a Barcelona. Open House ofereix l'oportunitat d'entendre i sentir l'arquitectura de manera excepcional, explorant i entenent el valor d'un espai ben construït i dissenyat.

48 h Open House BCN és un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre, una iniciativa transversal, adreçada especialment als barcelonins, que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per "obrir la bona arquitectura a la ciutat". L'objectiu és fer-nos viure l'arquitectura i la ciutat, i donar-nos l'oportunitat de remirar-la.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut