Imatge d'arxiu de ciclistes a la ciutat de Barcelona
Imatge d'arxiu de ciclistes a la ciutat de Barcelona
Barcelona

340 multes, en només sis mesos, per anar amb bicicleta i portar auriculars

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha multat el primer semestre de l'any 340 persones. Aquesta xifra representa 10 sancions més que totes les multes que es van posar en tot l'any passat. El cos policial ha intensificat aquests darrers mesos la persecució de l'ús d'auriculars entre els ciclistes, ja que aquesta pràctica s'ha estès molt. Tot i aquestes dades, creuar un semàfor en vermell continua sent la principal infracció entre els ciclistes.

Actualitzat
Escoltar música o la ràdio mentre se circula amb bicicleta és perillós, segons ha alertat l'intendent de la Guàrdia Urbana Carles Reyner en declaracions a Catalunya Ràdio. Aquest és un dels principals motius pels quals la policia multa els ciclistes. Aquest, però, no és l'únic motiu de sanció entre els conductors de bicicletes, ja que creuar el semàfor en vermell continua encapçalant la llista.

També han augmentat el nombre de multes per anar més d'una persona en una mateixa bicicleta, i les sancions per circular inadequadament per la vorera en moments d'aglomeració de vianants.

Anar al contingut