Una persona introdueix una targeta al caixer.
Els delinqüents intal·laven lectors de bandes magnètiques i càmeres de vídeo.
Barcelona

21 detinguts per clonar targetes de crèdit en caixers automàtics al centre de Barcelona

La policia ha detectat un increment d'aquest tipus de delictes i recomana als ciutadans tapar el teclat amb la mà en el moment de marcar el codi PIN de la targeta de crèdit.

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha alertat de l'auge de la clonació de targetes de crèdit en caixers automàtics situats al centre de la capital catalana. En l'últim any, 21 estafadors han estat detinguts per clonar targetes dels usuaris que extreien diners dels caixers. Ho feien instal·lant lectors de bandes magnètiques i càmeres de vídeo.

Per una banda, els delinqüents col·locaven bandes magnètiques a la ranura d'entrada de les targetes per copiar la banda magnètica i, per una altra, utilitzaven càmeres de vídeo instal·lades a l'interior del caixer per enregistrar la marcació del codi de seguretat.

El portaveu de la Guàrdia Urbana Carles Reyner ha alertat que hi ha hagut un increment d'aquest tipus de delicte, en part per les facilitats que aporten les tecnologies. Davant d'aquesta situació, recomana tapar el teclat amb la mà durant la marcació del codi PIN.

A més, en roda de premsa, ha afegit que aquesta pràctica, coneguda com "skimming", s'ha popularitzat, i ha advertit del risc que pot comportar que es generalitzi perquè cada vegada és més fàcil i econòmic per als falsificadors clonar targetes. Reyner ha explicat que els detinguts col·locaven en menys de dos minuts la microcàmera i el lector, que deixaven instal·lats durant unes dues o tres hores, cosa que els permetia obtenir les dades d'entre 30 i 50 clients.

L'operació continua oberta per acabar de determinar quantes persones han estat estafades falsificant les seves targetes i per identificar els delinqüents que s'encarregaven de la retirada de diners amb targetes falses.

 

Anar al contingut