Drets dels infants
Drets dels infants
Del 20 al 26 de novembre

TV3 i Catalunya Ràdio dediquen una setmana als drets dels infants

Per commemorar el 30è aniversari de l'aprovació de la Declaració dels Drets dels Infants, TV3 i Catalunya Ràdio adapten part de la seva programació per tractar aquesta temàtica

El 20 de novembre del 1989, 20 països van acordar la Convenció sobre els Drets dels Infants. Avui, la Convenció ja ha estat acceptada per pràcticament tots els països del món. Des de llavors, cada 20 de novembre se celebra arreu del món el Dia Universal de la Infància. Els drets de la infància es basen en quatre principis fonamentals: la no discriminació, l'interès superior de l'infant, el dret a la vida, la supervivència i el desenvolupament, i el dret a la participació.

TV3

Per commemorar el 30è aniversari de l'aprovació de la Declaració dels Drets dels Infants, TV3 adapta part de la seva programació per tractar aquesta temàtica.

Dimecres, 20 de novembre, a les 19.30, l'"InfoK", l'informatiu per a nens i joves del Super3, emet una edició especial del programa dedicat, íntegrament, a tractar el tema dels drets dels infants. El programa es plantejarà per què se celebra el Dia de la Infància, i s'hi explicarà el concepte de "MENA". A més, un grup d'ex-MENAs farà una xerrada en una escola, i a través del seu testimoni s'explicarà quina és la problemàtica en la qual es troben, se sabrà l'origen dels països que venen i què hi passa, de què fugen, com són (religió, llengua, cultura...). També s'entrevistarà un nen no acompanyat. El programa també posarà en context la situació d'aquests nens a Catalunya (xifres, centres, famílies d'acollida, etc.). Finalment, hi haurà un tancament musical amb nens del món i els drets que tenen aquests infants arreu.

Dijous, 21, "Els matins", presentat per Lídia Heredia, entrevistarà un responsable d'Unicef Comitè Catalunya per parlar de la pobresa extrema a la infància. A la tarda, el "Tot es mou", amb Helena Garcia Melero i Lluís Marquina, també conversarà amb un membre de l'Unicef per aprofundir més sobre la qüestió. A la nit, el "Més 324", presentat per Xavier Graset, entrevistarà Quima Oliver, coordinadora d'Unicef Comitè Catalunya per parlar de l'aniversari i de la situació de la infància: avançaments, desafiaments i reptes a escala internacional.

La setmana acabarà dimarts, 26, amb l'emissió al "Sense ficció" del documental de producció pròpia "Paper mullat". El treball d'Albert Elfa i Ricard Belis explica la vida d'en Josep, la Ouafa, la Bianca, la Momo i l'Amadou, entre d'altres. En Josep, de 14 anys, lidera assemblees del sindicat de barri contra els desnonaments. La Ouafa, de 16 anys, de Torre Baró, denuncia deficiències en l'ensenyament i l'alimentació. La Bianca, de 16 anys, lluita pel medi ambient i assenyala els perills de la contaminació a Barcelona. La Momo desvela per primera vegada els abusos sexuals de què va ser víctima quan tenia 6 anys. L'Amadou, un MENA de 18 anys, lluita contra l'estigmatització i vol treballar per tenir un futur digne. "Paper mullat" viatja també al Senegal, on es fa ressò dels perills de milions de nens i nenes que viuen al carrer, que no tenen cap tipus d'identificació i estan en mans de les màfies que els utilitzen, sobretot, per traficar amb els seus òrgans.

Els telenotícies faran diversos reportatges durant la setmana relacionats amb la temàtica.

Catalunya Ràdio

A Catalunya Ràdio, la nit de dimarts, 19 de novembre, Kílian Sebrià i Laura Rosel van centrar el "Catalunya nit" en la situació de la infància, coincidint amb el Dia Mundial per la Prevenció de l'Abús Sexual Infantil, un dia abans de la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Laura Rosel va analitzar qüestions com la pobresa entre els més petits a Catalunya, els abusos o els problemes d'alimentació. Va conversar amb Cristina Ribes, directora de la Gasol Foundation; Quima Oliver, coordinadora d'UNICEF Comitè Catalunya, i Vicki Bernadet, presidenta de la fundació que porta el seu nom.

ARXIVAT A:
Televisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut