Els participants al primer "Manduka Family", amb la Paula Alós.
Els participants al primer "Manduka Family", amb la Paula Alós.

El SX3 estrena "Manduka Family", el nou concurs de cuina per jugar en família

Aquest divendres, 29 de setembre, arriba un concurs de cuina familiar al SX3: "Manduka Family", amb Paula Alós. Com a aperitiu de la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, el diumenge 1 d'octubre, avis i àvies es posaran en acció darrere els fogons amb els seus nets i netes, en un programa que mostrarà la importància de la transmissió generacional del coneixement culinari i aprofundirà en el lligam emocional dels més petits amb els més grans de la família.   

Després de quatre temporades d'èxit, el programa "Manduka" es renova i canvia de format per convertir-se en el concurs "Manduka Family", amb la jove xef Paula Alós al capdavant. Qui aconseguirà la millor versió d'una recepta tradicional? No serà fàcil per a les famílies concursants, que tindran 30 minuts per preparar-la, però hauran d'esquivar molts entrebancs per aconseguir-ho. Aquesta temporada, entre altres  receptes, hi haurà truita de patates, croquetes, pa de pessic, llibrets de llom, macarrons, paella i mandonguilles. 

La competició serà entre dos equips, formats per un avi o àvia i un net o neta, que hauran de fer una recepta clàssica i favorita dels petits, amb l'infant com a cuiner principal. Mentre cuinen, podran fer servir les cartes que hauran guanyat en jocs preliminars, que els donaran avantatge o bé podran anar en contra de l'equip rival. Per exemple, que àvia i net hagin de cuinar posant-se la mateixa samarreta amb dos colls però només dues mànigues, o que la neta porti auriculars amb música i no senti les instruccions de l'avi. 

El jurat estarà format per dos infants, acompanyats d'un xef professional de prestigi reconegut com Ada Parellada, Jordi Roca, Marc Ribas, Raül Balam Ruscalleda i Christian Escribà. I, com a premi per als participants, a més d'haver compartit l'experiència i endur-se un davantal exclusiu del programa, tindran una sorpresa d'entre la selecció de premis que els nens i nenes hagin demanat. 

La sintonia del programa és obra de Marc Parrot, que ja va fer la del "Manduka" i ara ha creat la cançó del "Manduka Family" amb uns ritmes urbans i actuals, que interpreten els Figa Flawas amb Sara Roy. 

 

El primer capítol: la millor truita de patates 

La truita de patates crea una gran divisió d'opinions: o t'agrada amb ceba o t'agrada sense ceba. Ara, tothom està d'acord en què les àvies la fan com ningú. Això diuen el Nil i la Bruna, dos germans que pensen que cadascuna de les seves àvies en fa la millor versió. Mentre preparen la seva recepta, cadascun amb l'ajuda d'una de les àvies, jugaran, cantaran, ballaran... i provaran de sabotejar l'equip contrari!  

Al jurat, dos mandúkers acompanyats de Mateu Casañas, un dels xefs de Disfrutar, el segon millor restaurant del món, decidiran quina versió de la truita és millor i guanya el concurs. 

 

#NouSX3 

X3.cat  

Anar al contingut