Replantejar la teva vida i la teva relació als trenta a "Suro"
Replantejar la teva vida i la teva relació als trenta a "Suro"
És una coproducció de TV3

"Suro", òpera prima de Mikel Gurrea, inaugura la 29a edició de L'Alternativa

"Suro", de Mikel Gurrea i amb coproducció de TV3, inaugurarà la 29a edició de L'Alternativa. El Festival de Cinema Independent de Barcelona se celebra del 18 de novembre al 4 de desembre, presencial i online.

La coproducció de TV3 "Suro", debut en el llargmetratge de Mikel Gurrea, serà la pel·lícula inaugural de la 29a edició de L'Alternativa 2022, que se celebra del 18 de novembre al 4 de desembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Protagonizat per Vicky Luengo ("Antidisturbios", "Chavalas")  i Pol López ("El sustituto", "Vergüenza"), el film va ser guardonat amb el premi FIPRESCI de la critica a Sant Sebastià. A més d'obrir el festival, el director oferirà també una xerrada amb els membres de l'equip sobre els processos de desenvolupament de la seva òpera prima des dels diferents àmbits de la producció.

El film pivota sobre la tensió entre el que és de dintre i el que ve de fora, entesa com la tensió entre locals i forans, però sobretot com a conflicte entre el que pensem i el que finalment fem, entre el que projectem i el que materialitzem; en definitiva, entre el que som i el que deixem veure.

"Suro" és una producció de Lastor Media i Malmo Pictures en coproducció amb TV3 i amb la col·laboració de l'empresa basca  Irusoinamb la participació de TV3, TVE, Movistar + i Filmin i el finançament de l'ICAA, ICEC, MEDIA i l'Ajuntamient de Figueres. Signa el guió de "Suro" el mateix Mikel Gurrea, amb Francisco Kosterlitz com a coguionista. 

El Festival de Cinema Independent de Barcelona L'Alternativa segueix amb la seva aposta per un cinema innovador, compromès i reflexiu.  A més, es podrà veure part de la programació en sales habituals com Zumzeig i el Maldà, juntament amb la Filmoteca de Catalunya i també el MACBA Museu d'Art Contemporani de Barcelona. A Filmin es podran veure online alguns dels títols per temps limitat.

A les seccions oficials nacional i internacional hi competiran 14 llargmetratges i 32 curtmetratges, i es projectaran pel·lícules triomfadores a la Berlinale, Locarno i Sant Sebastià. Es presenten produccions de 35 països. D'entre tots els títols, 21 són de producció catalana. A més, 34 dels títols són en versió original catalana o subtitulats en català, 25 dels quals comptaran amb subtítols en català per a persones sordes.

Anar al contingut