Emma Suárez i Sergi lópez a "7 raons per fugir"
Emma Suárez i Sergi lópez a "7 raons per fugir"

Les produccions de TV3 "7 raons per fugir", "Liberté", "El viatge de la Marta", "Petra" i "Les Perseides", al Festival Cinespaña de Tolosa

Del 4 al 13 d'octubre se celebra la 24a edició del festival francès Cinespaña de Tolosa de Llenguadoc. Cinc pel·lícules amb la participació de TV3 -"7 raons per fugir", "Liberté", "El viatge de la Marta", "Petra" i "Les Perseides"- seran presents al festival.

El Festival Cinespaña, també conegut com Cinespagnol, treballa per a la promoció i la difusió del cinema espanyol a França. En l'edició d'aquest any, que rebrà prop de 40.000 persones, es projectaran unes 120 pel·lícules. El film "7 raons per fugir", una producció amb participació de TV3 dirigida per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, serà el treball que obrirà el festival. A la secció oficial "Panorama", dins l'apartat de llargmetratges, s'hi podran veure les pel·lícules amb participació de TV3 "Liberté", "El viatge de la Marta", "Petra" i "Les Perseides".

"7 raons per fugir"
"7 raons per fugir" és una comèdia d'humor negre que sorgeix d'una mirada crítica a la nostra societat i als valors que transmet. La pel·lícula s'endinsa en set històries diferents que barregen horror i comèdia, mentre retraten la realitat del segle XXI. Són set visions surrealistes d'una societat que no progressa, en un món contradictori, convuls i disfuncional. Són les vides d'una família, d'un nen pobre, d'uns veïns, d'una inquilina, d'un empresari, d'un atropellat i d'un casament, que es desenvolupen en set episodis diferents: "família", "solidaritat", "ordre", "propietat", "treball", "progrés" i "compromís". És una producció de Producciones del Interior AIE, en producció associada amb Compacto SCCL i No Hay Banda SL, amb la participació de TV3 i el suport de l'ICEC.

"Liberté"
Dirigida pel director català Albert Serra, la pel·lícula "Liberté" se situa a l'any 1774, just abans de la Revolució Francesa. En algun lloc entre Postdam i Berlín, un grup de llibertins fuig del nou govern ultraconservador de Lluís XVI. Llavors coneixen el llegendari lliurepensador duc de Walchen, un alemany amb gran poder de seducció. En un país governat per un règim hipòcrita que predica la virtut, la missió d'aquest grup d'expatriats sota el lideratge de l'astuta duquessa de Valselay és exportar a Alemanya el llibertinatge, una filosofia basada en el rebuig dels límits morals i l'autoritat. En la seva recerca d'aconseguir adeptes, descobreixen un parc abandonat que és el lloc de reunió d'un grup de llibertins locals, decadents i cortesans de Frederic el Gran. Però els alemanys, amb la seva particular idiosincràsia, encara no estan del tot convençuts d'una tendència tan radical, de manera que la sempre ambiciosa duquessa de Valselay desenvolupa algunes estratègies sofisticades per millorar el màrqueting de llibertinatge. "Liberté", que ha rebut el Premi Especial del Jurat al Festival de Canes d'enguany,  és una producció d'Idéale Audience (FR), Rosa Filmes (PT), Andergraun Films (SP) en producció associada amb Lupa Film (DE) i amb la participació de TV3.

"El viatge de la Marta"
"El viatge de la Marta" és el segon llargmetratge de Neus Ballús. El film narra la història de la Marta (Elena Andrada), una noia de 17 anys que passa les vacances de Nadal al Senegal al costat del seu pare, Manel (Sergi López), i el seu germà Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li deixa ni un polsim de llibertat i li imposa un frenètic pla de safaris i folklore senegalès al costat del grup de jubilats que omplen el resort. És una producció d'Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristobal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein), i és una producció associada de TV3 que compta, també, amb la participació de l'ICAA, l'ICEC, l'IVAC, i l'ajuda d'Eurimages.

"Petra"
La pel·lícula "Petra" està dirigida per Jaime Rosales i protagonitzada per Bárbara Lennie (Petra), Alex Brendemühl, Joan Botey i Marisa Paredes. La Petra és una jove artista rebel, a qui tota la vida li han ocultat qui és el seu pare. Quan la seva mare mor comença una recerca que la condueix al Jaume, un artista plàstic, poderós i despietat, que maltracta a tothom que l'envolta. En aquest camí cap a la veritat també coneix el Lucas, fill del Jaume i la Marisa, un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre's de l'ombra del seu pare. És una producció de Fresdeval Films, Wanda Visión, Oberon Cinematogràfica, Les Productions Balthazar i Snowglobe, amb participació de TV3, RTVE, Eurimages, Movistar+, l'ICAA i l'ICEC.

"Les Perseides"
Dirigida per Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, "Les Perseides" gira entorn de les llegendes de la zona que relaten que el poble i la central tèrmica d'Escatrón es van construir sobre terreny de batalla de la Guerra Civil Espanyola, sobre els cossos de cadàvers sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits segueixen deambulant pels seus carrers i edificis, mig abandonats. La Mar arriba a Escatrón per passar l'estiu més estrany de seva vida després del divorci dels seus pares i es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que suren al poble a través del grup d'adolescents que viuen amb unes regles diferents de les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava i que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del país, des del punt de vista d'una adolescent actual."Les Perseides" és una producció de Boogaloo Films, amb la participació de TV3 i la Universitat Pompeu Fabra.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut