"Liberté"
"Liberté"

"Liberté", amb participació de TV3, guardonada al Festival de Canes

La pel·lícula "Liberté", dirigida per Albert Serra i amb participació de TV3, ha rebut el Premi Especial del Jurat al Festival de Canes 2019. El film estava seleccionat dins la categoria d'Un Certain Regard, la segona secció amb més rellevància del festival, que celebrava aquest any la 72a edició

"Liberté", un llargmetratge d'Albert Serra i amb participació de TV3, va endur-se el premi Especial del Jurat al Festival de Canes. La pel·lícula va participar dins la secció Un Certain Regard, la segona amb més rellevància del certamen després de l'oficial. "Liberté" és la versió cinematogràfica de l'obra teatral que el director banyolí Albert Serra va presentar a Berlín l'any 2018, en què explora el llibertinatge i puritanisme de l'Alemanya de finals del segle XVIII.

A "Liberté", en un ambient carregat de tensió, dubtes intel·lectuals i frustració creativa, un director està rodant una pel·lícula sobre el del segle XVII. Les ambicions personals, la gelosia, els dimonis interns i un desig latent de venjança psicològica enverinen les relacions entre ell i els actors. La pel·lícula en si es converteix gradualment en una metàfora d'un desig de llibertat distorsionat i caòtic.
"Liberté" és una producció d'Idéale Audience (FR), Rosa Filmes (PT), Andergraun Films (SP) en producció associada amb Lupa Film (DE) i amb la participació de TV3.

Sinopsi:
La pel·lícula se situa a l'any 1774, uns anys abans de la Revolució Francesa, en un indret entre Postman i Berlín. Madame de Dumeval, el duc de Tesi i el duc de Wand, llibertins expulsats de la cort puritana de Lluís XIV, volen trobar-se amb el llegendari duc de Walchen, seductor i lliurepensador alemany. Sols, en un país on regna la hipocresia i les falses virtuts, la seva missió és exportar el llibertinatge, una filosofia de la il·luminació basada en el refús de la moral i l'autoritat, però també, i sobretot, trobar un lloc segur per continuar els seus jocs maliciosos. Les novícies d'un convent veí es deixaran emportar, elles també, per aquesta nit obscura, on només regna la llei del desig insaciable?

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:
Direcció i guió: Albert Serra
Productors: Pierre-Olivier Bardet, Joaquim Sapinho, Albert Serra, Montse Triola
Productor associat: Felix Von Boehm
Intèrprets: Helmut Berger, Marc Susini, Iliana Zabeth, Laura Poulvet, Baptiste Pinteaux, Theodóra Marcadé, Alexander García Düttmann, Lluís Serrat, Xavier Pérez, Francesc Daranas, Cătălin Jugravu, Montse Triola, Safira Robens
Director de fotografia: Artur Tort
Música: Marc Verdaguer, Ferran Font

 

 

 

Anar al contingut