"Les distàncies"
"Les distàncies"
Amb coproducció i participació de TV3

"Les distàncies", "Petra" i "La enfermedad del domingo", Premis Sant Jordi de Cinematografia

La coproducció de TV3 "Les distàncies" i l'actriu Bárbara Lennie van recollir els premis RNE Sant Jordi de Cinematografia en la gala celebrada dilluns el 29 d'abril, al Caixaforum de Barcelona. El llargmetratge va rebre el guardó a la millor pel·lícula espanyola i l'actriu, el de millor actriu madrilenya per la seva interpretació a "Petra" i "La enfermedad del domingo", films amb participació de TV3.

"Les distàncies", llargmetratge dirigit per Elena Trapé i coproduït per TV3, va recollir el premi a la millor pel·lícula espanyola a la gala de lliurament dels 63 premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2019. D'altra banda, l'actriu Bárbara Lennie va rebre el premi a la millor actriu pel seu paper protagonista en les pel·lícules "Petra", de Jaime Rosales, i "La enfermedad del domingo", de Ramón Salazar, totes dues produccions amb la participació de TV3.

"Les distàncies" és un film dirigit per Elena Trapé i protagonitzat per Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Bruno Sevilla, Isak Férriz i Maria Ribera que explica com l'Olívia, l'Eloy, el Guille i l'Anna viatgen a Berlín per visitar per sorpresa el seu amic Comas, que fa 35 anys. Ell no els rep com s'esperaven i, durant el cap de setmana, les seves contradiccions afloren i l'amistat es posa a prova. Junts descobriran que el temps i la distància ho poden canviar tot. És una producció de Coming Soon Films en coproducció amb TV3, Miss Wasabi i Busse & Halberschmidt. I compta amb la participació de TVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i del Departament de Cultura i amb el finançament de l'ICO i CREA SGR.

"Petra", interpretada per Bárbara Lennie i Àlex Brendemühl, entre altres, explica la història d'una jove artista rebel a qui tota la vida li han amagat qui és el seu pare. Quan la seva mare mor, la Petra comença una recerca que la condueix al Jaume, un artista plàstic, poderós i despietat que maltracta tothom que l'envolta. En aquest camí cap a la veritat també coneix el Lucas, fill del Jaume i la Marisa, un fotògraf humanista que no aconsegueix desprendre's de l'ombra del seu pare. A partir d'aquest moment, la història dels tres personatges es va entreteixint en una espiral de maldat, secrets familiars, mort i violència, que porta tothom al límit. Però el destí permetrà que el Lucas i la Petra trobin junts un camí cap a l'esperança i la redempció. És una producció de Fresdeval Films, Wanda Visión, Oberon Cinematogràfica, Les Productions Balthazar i Snowglobe, amb la participació de RTVE, Eurimages, TV3, Movistar+, l'ICAA i l'ICEC.

"La enfermedad del domingo" narra la història de l'Anabel, que va abandonar la seva filla, la Chiara, quan només tenia vuit anys. Trenta-cinc anys després, la Chiara torna amb una estranya petició a la seva mare: li demana que passin deu dies juntes. L'Anabel veu, en aquest viatge, l'oportunitat de recuperar la seva filla; el que no sap és el propòsit ocult de la Chiara i s'haurà d'enfrontar a la decisió més important de la seva vida. La pel·lícula està interpretada per Bárbara Lennie, Susi Sánchez, Miguel Ángel Solá i Greta Fernández, entre altres. És una producció de Zeta Cinema i On Cinema 2017, amb la participació de TV3 i RTVE i la col·laboració de l'ICAA i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Anar al contingut