Primícia de TV3

Les primeres imatges d'"El viatge de la Marta", de Neus Ballús

TV3 ofereix en primícia el tràiler d'"El viatge de la Marta", el primer film de ficció de Neus Ballús, que s'estrena a les sales de cinema el 25 d'octubre. La pel·lícula és una producció associada de TV3.

Després de la premiada "La plaga", Neus Ballús torna a col·locar-se rere la càmera per dirigir el seu primer llargmentratge de ficció, "El viatge de la Marta". La pel·lícula, que és una producció associada amb TV3, s'ha rodat al llarg de sis setmanes al Senegal. Es va estrenar a la Berlinale, en la secció Panorama, però no serà fins al 25 d'octubre que la trobarem a les sales de cinema. La pel·lícula també ha passat pel Festival de Màlaga, el BCN Film Festival i serà present a la 24a edició del festival francès Cinespaña de Tolosa a finals d'octubre d'enguany.

Present a la 63a edició del Festival de Cinema de Londres (BFI London Film Festival), "El viatge de la Marta" ("Staff only") és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana, dirigida per Neus Ballús i protagonitzada per Elena Andrada, Sergi López i Ian Samsó. La Marta (Elena Andrada), una noia de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, el Manel (Sergi López), i el seu germà petit, el Bruno (Ian Samsó). La fascinació de la Marta pel Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el pare.

Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l'Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l'hotel, amb qui tindrà una relació més forta del que s'esperava.

 

"El viatge de la Marta" és una producció d'Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terraza Films i la francesa Les Films Hatari, amb la producció associada de TV3, l'ajuda d'Eurimages i la participació de l'ICAA, l'ICEC i l'IVC

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut