Amb la participació de TV3

Estrena als cinemes de la comèdia negra "7 raons per fugir"

El 5 d'abril arriba a sales el llargmetratge "7 raons per fugir", dirigit per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, i protagonitzat per Sergi López, Emma Suárez, Francesc Orella i David Verdaguer, entre d'altres. Una producció de Producciones del Interior AIE amb la producció associada de No Hay Banda SL i Compacto SCCL, amb la participació de TV3.

El divendres 5 d'abril s'estrena als cinemes "7 raons per fugir", una comèdia negra dirigida per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras que fa una crítica àcida de la nostra societat. La pel·lícula agafa com a punt de partida set històries quotidianes amb personatges duts a l'extrem de les seves circumstàncies. Es tracta de set visions surrealistes d'una societat que no progressa i que reclama amb urgència sacsejar les seves convencions. Neix a partir de preguntes com "A qui pertany la societat que tenim?", "A qui beneficia?", "Existeix realment?", "Ens farà millorar o hauríem de detenir-la?" Totes aquestes preguntes es desenvolupen al llarg dels episodis que els directors han escollit per representar la societat judeocristiana en què vivim i que giren al voltant de la família. Cada episodi reflecteix moments pertorbadors que esclaten sempre enmig d'una situació quotidiana, petites presons que forcen els personatges a afrontar la pregunta de qui o què volem ser quan ens enfrontem a decisions sobre el destí, la vida i la mort.

Tot i així, el llargmetratge fuig dels estàndards habituals de cine social o de denúncia ja que, per damunt de tot, és una comèdia que destil·la humor negre i a vegades absurd i navega cap a l'horror, lliscant entre els dos gèneres amb l'objectiu de congelant-nos el somriure just després d'haver-nos fet riure. "7 raons per fugir" pretén entroncar amb una manera d'entendre la realitat que està present en les ficcions més memorables del nostre art, com Valle-Inclán i Buñuel. L'objectiu últim és generar un judici crític que obliga l'espectador a pensar en allò que ha vist i a debatre-ho.

La producció compta amb un repartiment estel·lar en què destaca la participació d'Emma Suárez, Sergi López, David Verdaguer, Antonio Resines, Francesc Orella, Núria Gago, Alain Hernández, Àlex Brendemühl, Àgata Roca i Lola Dueñas. El llargmetratge està basat en els èxits teatrals del mateix Esteve Soler, director i guionista del film, que s'han traduït a 20 idiomes i s'han representat a més de 40 països de tot el món. Ha estat rodada en localitzacions com Berga, Manresa i Terrassa.

Esteve Soler va fer el pas a la direcció amb el seu primer curtmetratge "Interior. Família", després del seu èxit teatral, escrit per ell i dirigit també amb Gerard Quinto i David Torras. El curtmetratge va aconseguir molta repercussió i va formar anar al Clermont-Ferrand, el festival de curtmetratges més importat del món. També va passar pel Festival de Màlaga, el de Sitges i l' BFI London, entre d'altres. "7 raons per fugir" es va estrenar internacionalment a la 26a edició del Festival South by Southwest (SXSW), que es va celebrar a Austin, Texas (Estats Units) fa poques setmanes. És una producció de Producciones del Interior AIE, en producció associada amb Compacto SCCL i No Hay Banda SL, amb la participació de TV3.

Sinopsi
"7 raons per fugir" mostra set històries diferents que barregen horror i comèdia mentre retraten la realitat del segle XXI. Són set visions surrealistes d'una societat que no progressa, en un món contradictori, convuls i disfuncional. La família, el nen pobre, els veïns, la inquilina, l'empresari, l'atropellat i el casament. Set històries d'humor negre d'una societat disfuncional.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA

Direcció: Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torras
Guió: Esteve Soler
Producció: Producciones del Interior AIE, en producció associada amb Compacto SCCL i No Hay Banda SL, amb la participació de TV3
Intèrprets: Família (Francesc Orella, Rosa Cadafalch, Pol López), Solidaritat (Vicky Peña i Ramon Fontserè), Ordre (Emma Suárez, Sergi López i Manolo Solo), Propietat ( Alain Hernández, Àgata Roca i Albert Ribalta), Treball (Lola Dueñas i Pepe Viyuela), Progrés (Aina Clotet, Àlex Brendemühl, Borja Espinosa), Compromís (David Verdaguer, Núria Gago i Jordi Sánchez)
Direcció de fotografia: Gabriel Campoy
Música: Juli Reier

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut