Dos nous premis per a "AITA"

El llargmetratge "AITA", amb col·laboració de Televisió de Catalunya ha guanyat dos nous premis en el prestigiós Festival de La Roche-Sur-Yon, a França.

El film, produït per Eddie Saeta, ha rebut el premi de la premsa i el premi especial del jurat al festival de La Roche-Sur-Yon, a França. Aquests dos premis se sumen als ja obtinguts a Mèxic el 2011 - (millor pel·lícula), a Sant Sebastià el 2010 (millor fotografia) i a Taipei el 2011 (menció especial del jurat).

El llargmetratge de José María de Orbe pròximament s'exhibirà en un circuit museístic de Nova York. "Aita" s'ha exhibit a la galeria Tate Modern de Londres, i ha estat adquirit per la Cinemateca dels Països Baixos.

El festival de La Roche-Sur-Yon es va celebrar del 13 al 18 d'octubre i el veredicte del jurat es va donar a conèixer ahir.


Sinopsi:
Una casa vella i deshabitada. El guarda que la cuida. El capellà del poble. Els espais, els sons, les llums i les ombres. El pas del temps. En els racons més ocults de la casa es revela una història a la vegada íntima i col·lectiva. El cinema es revela com un fantasma dins de la ficció de la pel·lícula.

Fitxa tècnica i artística:

Director i guionista: José María de Orbe
Producció: Eddie Saeta SA
Intèrprets: Pedro Mayor, Luis Pescador, Mikel Goenaga, Sebastián Lasa, Asier Izaguirre, Jesús Tapia, Izaskun Garmendia, June Etxeberria, Maddi Güemes.
Director de fotografia: Jimmy Gimferrer
Director d'art: Juan Carlos Bravo

Anar al contingut