"Descalç sobre la terra vermella" i "Bella joventut" els dos primers Sala 33 de l'any 2016

El Sala 33 va començar l'any amb un llargmetratge dedicat a Casaldàliga

"Descalç sobre la terra vermella" és la història de la lluita del bisbe Casaldàliga pel reconeixement dels drets dels camperols. Rodada en dos capítols, el Sala 33 es va emetre diumenge 3 de gener, a les 22.55, aquesta apassionant minisèrie dirigida per Oriol Ferrer sobre els últims anys de la vida de Pere Casaldàliga.

L'any 1968, Pere Casaldàliga -sacerdot de 40 anys- es presenta com a voluntari per a una missió al Brasil. Quan arriba al Mato Grosso queda impactat per les grans diferències que hi troba. El bisbe decideix ser un camperol més i esdevé una amenaça per al poder establert.
Amb guió de Marcos Bernstein i Maria Jaén i interpretació d'Eduard Fernàndez (Pere Casaldàliga), Sergi López (cardenal Ratzinger), Pablo Derqui (Daniel), Mònica López (Genoveva), Clara Segura (germana Irene), Kai Puig (Jentel), Blai Llopis (Joao Bosco), Marcel Borràs (Moura), entre altres, aquesta producció va ser premiada als Seoul International Drama Awards 2014 amb el guardó a la millor sèrie televisiva (TV Movie Golden Bird Prize) i al millor guionista (Best Screenwriter Prize). També ha rebut la Gold World Medal a la millor minisèrie al New York Festival International TV & Film Awards. A la 27a edició del Festival Internacional de Programmes Audiovisuels de Biarritz, va obtenir el FIPA d'Or a la millor interpretació masculina (Eduard Fernández) i el FIPA d'Or a la millor música original (David Cervera). És una coproducció de Televisió de Catalunya, Minoria Absoluta, Televisió Espanyola, Raiz Produçoes Cinematográficas i TV Brasil, amb la col·laboració de l'ICEC, l'ICAA i Ancine,

Diumenge 10 de gener el Sala 33 obrirà el cicle dedicat als Gaudí amb  "Bella joventut", de Jaime Rosales.  El llargmetratge parla de dos joves enamorats que lluiten por sobreviure en l'Espanya actual. No tenen grans ambicions perquè tampoc no tenen gaires recursos. Per guanyar quatre calerons, decideixen rodar una pel·lícula porno. Però el naixement de la filla de la parella es convertirà en el catalitzador dels canvis que hi haurà en les seves vides.

La pel·lícula va estar nominada a cinc categories als premis Gaudí 2015 (millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director, millor guió, millor interpretació femenina, millor fotografia) i a un Goya (millor actriu revelació). Ingrid García Jonsson va aconseguir el premi a millor actriu al Lisbon & Estoril Film Festival 2014, el Sant Jordi 2015 a millor actriu espanyola i el premi a millor actriu al Cinespaña de Tolosa. És una producció de Fresdeval Films, Wanda Visión i les Productions Balthazar, amb la participació de TVC, Canal+, Media Europa i l'ICAA.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut