Vichyssoise
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El porro és una hortalissa de temporada que aporta poca energia, a més és ric en fibra, vitamines i minerals, entre els que destaquen el potassi i el magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 porros grossos
mig quilo de patates
1 all
25 g de mantega
500 g de nata 35%
sal
pebre negre
cibulet
1 raig d'oli d'oliva verge extra
Per fer el caldo:
1 ceba
2 pastanagues
2 tiges d'api
1 all
PREPARACIÓ
- Netegem els porros, en traiem la part verda, els tallem i els posem a foc lent amb mantega i sal. Els deixem suar fins que quedin transparents.
- Fem un brou de verdures amb 1 ceba, 2 pastanagues, 2 tiges d'api, 1 all i la part verda dels porros. Els saltem en una paella i després ho fem bullir amb aigua i sal en una olla durant 45 minuts.
- Colem el brou de verdures, en reservem l'all, i després hi tirem les patates tallades a trossos petits. Ho bullim durant uns 20 minuts.
- Traiem el germinat de l'all. Quan el porro és cuit, posem el porro dins l'olla on tenim la patata. Hi tirem la nata i l'all escaldat sense el germinat. Esperem que arrenqui el bull i llavors ho triturem amb la batedora.
- Quan estigui tot triturat, ho colem amb la malla fina, hi posem el pebre i ho deixem refredar una mica abans de posar-ho a la nevera.
- Ho servim fred amb un raig d'oli i cibulet picat per sobre.